Vali Pehlivan: “Başarı yolu meşakkatli bir süreçtir”

Vali Ali Hamza Pehlivan, yeni eğitim öğretim yılına yönelik hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda idarecilerden beklentilerini dile getirdi.

Vali Pehlivan: “Başarı yolu meşakkatli bir süreçtir”
Bayburt Postası - Vali Pehlivan yeni eğitim ve öğretim sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dolu bir yıl dileğinde bulundu. Eğitim öğretimle ilgili bütün kişi ve kurumların çabasıyla bu eğitim yılındaki başara düzeyini geçen yıllara göre daha ileri noktalara taşımayı hedeflediklerini bildiren Vali Pehlivan, “Başarı çıtasını daha yukarılara taşıdığımız bir yıl olur inşallah. Elbette ki bu bir süreç. Yeni bir sezona başlıyoruz. Eğitim öğretim dediğimiz olgu hayatımızın bütününü kuşatan ve sadece okullarla sınırlı tutamayacağımız çok geniş bir kamu hizmet alanı. Hep birlikte memnuniyetle müşahade ediyoruz ki; günden güne eğitim konusunda şartlar diğer pek çok alanda olduğu gibi devletimizin, hükümetimizin başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili bütün bakanlık, kurum ve kuruluşların gayretleriyle daha iyi bir duruma geliyor. Bununla birlikte eğitim kalitesinin artmasına yönelik çaba ve çalışmalar da devam ediyor. Bizlere düşen öncelikle bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmek. Bunu yaparken de şeklen değil gönülden çalışmak. Yani eğitim hizmetlerini sadece salt bir rutin vazife olarak görmemek,rehavete kapılmadan,vasata esir olmadan özveriyle görev yapmak. Başarı yolu meşakkatli bir süreçtir. Yüzde yüz başarı temel hedeftir; bu uğurda mücadele etmek ve ona yaklaştığımız her adım bizi daha çok motive etmeli daha çok çalışmaya yönlendirmelidir.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan, eğitimle ilgili bütün kişi ve kurumların A’dan Z’ye konu ve kurumlarına hâkim olmaları beklentisini yineledi. İşini severek yapmanın öneminden bahseden Vali Pehlivan şunları söyledi: “Elbette ki istişareyi ihmal etmeyeceğiz. Hem astlarımızla hem üstlerimizle istişare içerisinde bulunacağız. Velilerimizle, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle bir aile ortamı içerisinde oluşturulan memnuniyeti paylaşıp çoğaltacağız. Herkes yaptığı işten azami derecede hem memnun hem de mutlu olmalı. Bu da herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasıyla mümkün olur. Çalışma barışı bu şekilde sağlanır. Okullarımızda dayanışmayı ve huzuru temin etmeliyiz ki bu durum öğrencilere de olumlu bir şekilde yansısın ve başarı getirsin.”

Örnek ve başarılı bir eğitim öğretim hizmeti ortaya koymak istediklerine vurgu yapan Vali Pehlivan, “Bunu yapacak olan bizleriz, sizlersiniz. Öğretmenlerimizi performanslarını yükseltmeleri konusunda motive edeceğiz. Öğretmen idarecisiyle derdini, sorununu paylaşabilmeli. Bu anlayışı işletirsek, çalışanımızla bu iletişim ortamını kurarsak olumsuzlukların da önüne geçmiş oluruz. Bu bağlamda istişare toplantıları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ihmal edilmemeli, mütemadiyen yapılmalıdır.” dedi.

Vali Pehlivan yeni eğitim öğretim sezonunda öğretmen, öğrenci ve idarecilere üstün başarılar temenni etti.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri ile şube ve okul müdürleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.