Üniversite kütüphanesine 5 bin kitap daha

Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi koleksiyonunu her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesine akademisyenler tarafından 4 bin 923 adet kitap bağışlandı...

Üniversite kütüphanesine 5 bin kitap daha
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi koleksiyonunu her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesine akademisyenler tarafından 4 bin 923 adet kitap bağışlandı.

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu 2 bin 722 adet, Atatürk Üniversitesi Emekli İlahiyat Profesörü Asri Çubukçu 984 adet, Ankara Üniversitesi Emekli İlahiyat Profesörü Necati Öner 965 adet, Emekli Bankacı Ali Avni Yüzbaşıoğlu 252 adet kitap bağışında bulundu.

“İsimleri yaşatılacak”

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun bağışçılara bu örnek davranışlarından ötürü ve üniversitenin zenginleşmesine katkıda bulunmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Ayrıca bu çok anlamlı ve değerli bağıştan dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Rektör Coşkun; kütüphaneye bağış yapan hocaların kütüphane içerisinde kendi isimlerinin verileceği bir bölüm oluşturacaklarını bildirdi.

“Evrensel bilgi merkezi olma yolunda”

Öte yandan Bayburt Üniversitesi merkez kütüphanesi 15 bin koleksiyonuyla günde yaklaşık 200 kullanıcıya doğrudan hizmet veren evrensel bir bilgi merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Merkez Kütüphanesi her öğretim yılında olduğu gibi 2013- 2014 öğretim yılında da fakülte, yüksekokullar ve enstitülerinden gelen talepler doğrultusunda 761 adet basılı yayın olmak üzere, EBSCOhost online iletişim sistemi üzerinden hiperkitap veri tabanında mevcut 10 bin 600 adet tamamı Türkçe elektronik kitap kullanım hakkı satın alarak, başta akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere, tüm kullanıcıların hizmetine sundu.           


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.