Uluslarası Robot Yarışması'nda Bayburt'a 1.'lik ve 3.'lük ödülleri

Sivas'ta düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması'nda Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi birincilik ve üçüncülük ödülleri kazandı.

Uluslarası Robot Yarışması'nda Bayburt'a 1.'lik ve 3.'lük ödülleri

Bayburt Postası - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Uluslarası Sİ-RO (Sivas Robot Yarışması)’na, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP Takımı 1 adet İnsansız Hava Aracı, 3 adet Kemankeş olmak üzere toplamda 4 robotla katılım sağladı.

Bayburt takımı Kemankeş kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak,149 robot arasından birincilik ve üçüncülük ödüllerini kazandı.

Çoruh isimli robotları ile birinci olan ekibin danışman öğretmen Mustafa Çobanoğlu, öğrenciler Yusuf Kör, Mustafa Cemil Koloğlu, İsmail Kayaoğlu, Ebubekir Yunus Daştan 6 bin lira ödül kazandı.

Dede Korkut isimli robotlarıyla üçüncü olan danışman öğretmen Mustafa Çoanoğlu, öğrenciler Yusuf Yardımcı, Atıf Kemal Topsakal, Fatih Mehmet Söylemez ise 3 bin lira ödül kazandı.

Bayburt İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin yarıştığı İHA kategorisinde ise 86 İHA arasında son güne kadar zirveyi elinde tutan ROBOHATİP takımı yarı finalde kaza-kırım yaşayarak 4. oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

BAŞARILAR TEBRİ'KLER ...