TEKNOFEST İHA Yarışması'nın finalinde iki Bayburt takımı var

TEKNOFEST yarışmasında 56 takım arasına girerek, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iki okul takımı çalışmalarını sürdürüyor.

TEKNOFEST İHA Yarışması'nın finalinde iki Bayburt takımı var

Bayburt Postası - 13 Eylül'de Bursa'da yapılacak finallere hazırlanan ekibin son çalışmalarına Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu da eşlik etti.

Karakaşoğlu, burada yaptığı açıklamada, Bayburt Fen Lisesi'nin Teyyareciler İHA Takımı ve Bayburt İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin Robohatip İHA Takımı ekipleri ile finale kaldıklarını belirterek, çocuklara ve ve öğretmenlerine finallerde başarılar diledi. 

Çocukları bu cesur adımlarından dolayı kutlayan Karakaşoğlu, ilde kurulan Tasarım Beceri Merkezi'nin de ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi. 

Daha önceki yıllarda Robotik yarışmalara katılan öğrencilerin olduğunu, Samsun'da yapılan yarışmalarda Bayburt'un da temsil edildiğini hatırlatan Karakaşoğlu, "Biz Mustafa hocamla birlikte çocukların bu hevesini görünce, bu sene de TEKNOFEST'e hazırlanmaları için Model Uçak Atölyesi oluşturduk. Tasarım Beceri Merkezimizde Robotik Kodlama Atölyesi de oluşturduk. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız bu atölyelerimizi kullanarak bu uçakları ürettiler. Şu anda bu uçaklarımız çeşitli aşamalardan geçtikten sonra Türkiye finallerinde katılmaya hak kazandı. Ben finalde yarışacak olan öğrencilerimize, öğretmenlerine ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilişim Teknojileri Öğretmeni Mustafa Çobanoğlu ise, "TEKONOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına Bayburt olarak iki takım olarak katıldık. Bu yarışma üç eleme şeklinde ileriliyor. Birinci eleme kavramsal tasarı raporu denilen kısım. Biz o aşamayı başarıyla geçerek ilk 100 takım içerisine girdik. Daha sonra detaylı tasarım raporu ve uçuş kanıt dediğimiz aşama var. Bunu da başarıyla tamamlayarak 56 takım içerisine girdik ve finalist olmaya hak kazandık. 13 Eylül tarihinde Bursa'da Bayburt'u inşallah başarıyla temsil edeceğiz" dedi.

Bayburt Fen Lisesi Teyyareciler takımını hazırlayan eğitmen Erdinç Yaya da ekipler hakkında bilgi verdi. Yaya, "Ekibimizin birini otoman olacak şekilde tasarladık. Diğerini ise tamamen manuel uçuş şeklinde tasarladık. Böylelikle öğrencilerin hem manuel el göz koordinasyonlarını zirveye çıkarmayı planladık, diğer taraftan da yazılım bilgilerini tamamlamayı düşledik. Böylelikle hem bu yıl, hem gelecek yıllar açısından zeminlerini hazırlayarak kendilerine bir ışık olmayı hedefledik" diye konuştu.   

Öte yandan TEKNOFEST Liseler Arası Sabit Kanat İHA kategorisinde görev alan öğretmenler ve öğreciler şöyle:

Teyyareciler İHA Takımı
Danışman Öğretmen Erdinç yaya
Öğrenciler: Muaz Emir AKBUDAK - Ahmet Sait ORAK - Sami Eren POLAT

ROBOHATİP İHA Takımı
Danışman Öğretmen; Mustafa Çobanoğlu
Öğrenciler: Erkan Keyik - Hikmet Eren İşaşır - Atıf Kemal Topsakal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.