“Sosyal medya hesaplarınızı kapatın”

Bayburt Belediyesi’nin katkılarıyla Bayburt’ta lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Sınav Öncesi Başarı ve Motivasyon” konulu konferans verildi...

“Sosyal medya hesaplarınızı kapatın”
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi’nin katkılarıyla Bayburt’ta lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Sınav Öncesi Başarı ve Motivasyon” konulu konferans verildi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik iki ayrı konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci - Yazar Sıtkı Aslanhan, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, sınavlara asıl hazırlanmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Öğrencilere özgüven aşılayacak onların başarı ve motivasyonlarını artıracak yöntemleri anlatan eğitimci - yazar Sıtkı Aslanhan, öğrencilerin derslerinde başarılı olmaları ve sınavlara en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için televizyondan uzak durmaları ve sosyal medyadaki hesaplarını bir an önce kapatmaları gerektiğini söyledi.

Televizyonlardaki magazin programlarının ve bir takım dizilerin ülkenin geleceği olan öğrencileri değerlerinden uzaklaştırmak amacıyla bilinçli yayınlandığını ve bu program ve dizileri izleyen öğrencinin derslerinde başarılı olamayacağı gibi geleceğe de umutlu bir şekilde hazırlanamayacağını kaydeden Aslanhan, özellikle kız öğrencilerinin sosyal medyadaki hesaplarını bir an önce kapatmaları tavsiyesinde bulundu.  Aslanhan, “Kitle iletişim araçlarının faydaları olduğu gibi çok sayıda zararı var. Bir dakika televizyon izleyen öğrenci uzun süre kafasını toplayamıyor. Sosyal medyada hesabı olan öğrencilerimiz bir an önce hesaplarını kapatmalıdırlar. Özellikle kız öğrencilerimizin özel bilgilerini ve fotoğraflarını art niyetli olarak kullananlar var. İhtiyacı olmayan öğrencilerimiz mümkünse cep telefonu kullanmasınlar. Çünkü cep telefonu derse çalışacak öğrencinin vaktini çalıyor” dedi.

“Çok okumayan millet, hiçbir zaman ilerleyemez”

Etkileyici ve esprili sunumuyla bir taraftan öğrencileri bilgilendirirken bir taraftan da kahkahalara boğan Eğitimci – Yazar Aslanhan, öğrencilerin çok sayıda kitap okuması gerektiği tavsiyelerinde bulunarak, “Hayatta bir hedefiniz, uğrunda mücadele edeceğiniz kutsal idealleriniz, büyük hayalleriniz olmalı. Televole kültürüyle yetişen değil, okuyan/sorgulayan bir gençlik olmalısınız. Devrindeki hocaların hocası Sultanu'l-ulema Bahaeddin Veled’in oğlu Hz. Mevlana’ya annesi  ‘Oğlum babandan daha çok oku. Çünkü babasından daha çok okumayan millet, hiçbir zaman ilerleyemez.’ tavsiyelerinde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Seminerlerinde, gençlerin başarı ve motivasyonuna etki eden faktörlerden bahseden Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, insan ilişkilerinin psikolojik boyutunu esprili bir yaklaşımla ele alarak gündelik hayattan örneklerle anekdotlar sundu.

Yaklaşık iki saat süren konferansın ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci – Yazar Sıtkı Aslanhan’a plaket takdim etti.

Aslanhan’a teşekkür eden Başkan Polat, öğrencilere yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili gençler; Ben hocama sizler adına teşekkür ediyorum. Bayburt’a ilk defa nasip oldu ve getirdik. Bende naçizane bir iletişimciyim. Doğruları bildiğimiz için buradayız. Güzelliklere inandığımız için buradayız. Sorumluluklarımızın farkında olduğumuz için buradayız. Ne yaşadığımızı, kim olduğumuzu, hayata bakış açımızı, neler beklediğimizi biliyorsunuz. Türk toplumu eğer geleceğe emin adımlarla bakacaksa bu olumsuzlukların mutlaka giderilmesi gerekiyor. Kıymetli Başbakanımızın sık sık ifade ettiği gibi  ‘Ben dindar nesil istiyorum’ şeklindeki beklentisine hepimizin katkı sunma zorunluluğu var. Sizlere ömür boyu mutluluklar ve başarılar temenni ediyorum.”

Konferansa katılan öğrencilere Bayburt Belediyesi personeli tarafından kitap dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.