Şanlıurfalı öğrencilerden, çiğ köfte tarifi

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, farklı kültürden gelen öğrencileri kaynaştırmak için çiğ köfte şenliği düzenlendi. Eğitim Fakültesi kantinindeki Bayburt Odası köşesinde düzenlen ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gören etkinlikte, üniversitede öğrenim gören Şanlıurfalı öğrencilerin kendi elleriyle yoğurduğu çiğ köfteler kantini dolduran öğrenciler tarafından çok beğenildi. Şanlıurfa’dan getirdikleri malzemelerle arkadaşlarına 1,5 saat boyunca çiğ köfte yoğuran İnşaat Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi Süleyman Şah Uma ile Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Yılmaz, Urfa türküleriyle eşlik eden arkadaşlarına hazırladıkları çiğ köfteyi kendi elleriyle ikram etti.

Şanlıurfalı öğrencilerden, çiğ köfte tarifi

Öğrenciler, şölene büyük ilgi gösterdi...Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, farklı kültürden gelen öğrencileri kaynaştırmak için çiğ köfte şenliği düzenlendi. Eğitim Fakültesi kantinindeki Bayburt Odası köşesinde düzenlen ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gören etkinlikte, üniversitede öğrenim gören Şanlıurfalı öğrencilerin kendi elleriyle yoğurduğu çiğ köfteler kantini dolduran öğrenciler tarafından çok beğenildi. Şanlıurfa’dan getirdikleri malzemelerle arkadaşlarına 1,5 saat boyunca çiğ köfte yoğuran İnşaat Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi Süleyman Şah Uma ile Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Yılmaz, Urfa türküleriyle eşlik eden arkadaşlarına hazırladıkları çiğ köfteyi kendi elleriyle ikram etti.

Organizasyonu düzenleyen Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fırat Aksoy, çiğ köfte şenliği ile farklı bölge ve kültürlerden gelen öğrencileri kaynaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Çiğ köfte şenliğinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Aksoy şenliği geleneksel hale getirebileceklerini belirtti. Talep gelmesi halinde mantı ya da hamsi ızgara şenliği de düzenleyebileceklerini söyleyen Aksoy, “Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak farklı kültürlerden gelen arkadaşların birbirleriyle kaynaşması için çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Daha önce bir ‘kaynaştırma toplantısı’ organize etmiştik. Bu sefer de Şanlıurfalı arkadaşlarla böyle bir şenlik gerçekleştirdik. Çok beğenildiğini sanıyorum. Öğrenci Konseyimiz yeni yılda çok daha farklı organizasyonlarla öğrenci arkadaşlarla buluşacak ve Bayburt Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalığını yaşatacak. Rektörümüze ve kantin işletmecilerimize de gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Eğitim Fakültesi kantininde düzenlenen çiğ köfte şenliğinde 10 kilo bulgur ve 5 kilo kıyma kullanıldı. Şenlik sırasında Eğitim Fakültesi kantinin tıka basa dolu olması “çiğ köftenin bereketi” şeklinde yorumlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.