Rektör Coşkun’dan önemli açıklamalar

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Coşkun’dan önemli açıklamalar
Bayburt Postası - Baberti Külliyesi’ndeki yeni hizmete açılan Kütüphane, Spor Salonu gibi mekanları basın mensuplarına gezdiren Coşkun, üniversitenin son durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bayburt Üniversitesi’nin 26 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden öğrenci alan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Coşkun, 12 bin 500 öğrenci, 58 ilden 409 akademik personel, 210 idari personel ve 160 civarında işçi kadrosu ile üniversitenin hizmet verdiğini söyledi.

Üniversitenin akademik anlamda zenginleştiğini belirten Rektör Coşkun, “Kendi kadromuzdaki hocalarımızın bir bölümü profesör olmaya başladı, bir bölümü doçent oldu. Akademide pramit diye bir şey vardır. Bu pramit üniversitemizde oturmaya başladı. Kendi kadromuzdaki arkadaşlarımızdan geçen sene 6 arkadaşımız doçent oldu. Bu sene 7 arkadaşımız daha doçent olacak. Doktor öğretim üyelerimizden il dışına gönderdiğimiz, yutdışına gönderdiklerimiz var, bunlar da doktorolarını bitirip gelmeye başladılar. Bu da bize zenginlik katmaya başladı. Bayburt Üniversitesi kendi kendine yetebilen bir üniversite olmaya başladı” dedi.

Baberti Küliyesi’nde devam eden çalışmları değerlendiren Coşkun, “Kampüsümüz şekillendi, bazıları bitti, bazılarında ise çalışmalar devam ediyor. Yollarımız asfaltlandı ama kaldırımlarımız tamamlanamadı. Şuanda aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Eğitim Fakültemiz faaliyette. O binada Eğitim Faültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Adalet Meslek Yüksek Okulu, Sanat ve Tasarım Fakültesi var. İlahiyat Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi binası herhalde yaza doğru veya ikinci döneme kavuşmuş olacak. Camimiz ve Merkez Araştırma Laboratuarımızın çevre düzenlemesi bitti. Yaşam merkezimiz iki aya biter diye ümit ediyorum. Buradaki çeşitli işletmeleri ihale usulü ile kiralayacağız. Kütüphanemiz bitti öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Kapalı spor salonumuz bitti. Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulumuz artık spor salonumuzda eğitimini sürdürecek” diye konuştu.



Ulaşım sorunu 

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Rektör Coşkun, üniversiteye yönelik çalışan dolmuş hatları ile ilgili sıkıntının sürdüğünü fakat Bayburt Belediyesi’nin yeni aldığı yarım otobüslerle bu sorunun çözüleceğine inandığını söyledi. Coşkun, “Tek sıkıntı şu olabilir. Bu dolmuşlar dolmadan kalkmaz ise bizim öğrenciler derse yetişemez. Dersten sonra dolmuş içinde beklemeler çok olur” dedi. 

Dolmuşçulara ‘havuz sistemi’ önerisi

Rektör Coşkun, Erzurum’dan örnek vererek  öneride de bulunduğu açıklamasında, “Dolmuşçularımız bir havuz sitemiyle çalışsalar bu sorun olmaz. Bütün hasılat bir havuz sisteminde toplanıyor ve o gün çalışan hatlara bu miktar pay ediliyor. Bu şekilde ister dolu, ister boş zamanında dolmuşlar kalkabiliyor. 2 bin kız yurdunda, bin 250 erkek yurtlarında öğrencimiz var. Bunların hepsinin sabah 8’de derse girmesi lazım. Sabah ve akşam olmak üzere sıkıntılar çekiyoruz, inşallah çözülecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

“10 bin domates fidesi üretip dağıtık”

Organik tohum konusuyla ilgili soruya da cevap veren Coşkun, projelerin sürdüğünü, 10 bin domates fidesi üretip dağıtıklarını kaydetti. Üniveristenin bu konuda ticaret yapmadığını ve bazı tohumları yok olmaktan kurtarıp, özel sektörün gelişmesine imkan sağladığını kaydetti.

Organik Bal üretimi

Organik Bal ile ilgili çalışmlarının da olduğunu söyleyen Coşkun, “Mesela bal da herkes şekerli mi, şekersiz mi diye sorar. Bizim akdemisyen arkadaşlarımız çok güzel bir tespitte bulunuyorlar. Bal da sorulması gereken şeyin ‘kimyasal var mı, yok mu’ yönünde olması gerektiğine vurgu yapıyorlar. Gerçekten önemli olan budur. Biz ilaç kullanmıyoruz arılarımıza” dedi. 

Meyvecilik ve Alabalık Üretimi

Zaman zaman arıcılarla, meyvecilerle toplantılar yaptıklarını bilgi alışverişinde bulunulduğunu aktaran Coşkun, meyve bahçesi uygulaması ile birçok meyve ürettiklerini de kaydetti. Coşkun, Erzurum yolunda ise bin 200 metre kare üzerine seracılık yaptıklarını kaydederek, çeşitli meyveler üreteceklerini ve Demirözü’nde alabalık üretimi yaptıklarına değindi.

‘Açık Kapı’ buluşmalarındaki şikayetler

Bayburt Üniversitesi’nce hayata geçirilen ‘Açık Kapı’ buluşmalarında en çok gündeme konuları da aktaran Coşkun, öğrencilerin daha çok şehrin pahalılığı, esnafın öğrenciye davranış tarzı ve dolmuş sıkıntısının gündeme geldiğini söyledi. Esnafın öğrenciye davranışı ile ilgili durumun karşılıklı olarak değerlendirilmesi gerekiğini söyleyen Coşkun, öğrenci ve şehir arasındaki diyaloğun 5 yıl öncesine kadar çok iyi bir yerde olduğunu belirtti.

Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrenci almaya başlıyor

Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin önümüzdeki yıl Mimari Tasarım ve Çevre Bölümüne öğrenci alacaklarını söyledi. Önceliğin daha çok öğrenci alan bölümlere verdiklerini söyleyen Rektör Coşkun, geçen sene 15 yeni bölümün açıldığını ve önümüzdeki yıl da 15 yeni bölüm daha açacaklarını kaydetti.

Dede Korkut Kampüsü

Dede Korkut Külliyesi’nde sürekli 5 bin öğrenci olacağını ve daha çok sağlık bilimleri açısından değerlendirileceğini söyleyen Coşkun, diş hekimliği fakültesi ile ilgili sonuç alınamadığını ve şimdilik Veterinerlik Fakültesi için girişimlerinin olduğunu söyledi.

Kütüphane ve Spor Salonu

Dijitalleşme alanında pilot üniversite olduklarının altını çizen Coşkun, kütüphane hizmetlerinin Endüstri 4.0 mantığına yakınlaştığını, kapalı spor salonunun ise salon sporlarının tamamına hizmet verebildiğini sözlerine ekledi

Yıldız'dan teşekkür

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise, Bayburt Üniversitesi’nin kendisiyle aynı zamanda kurulmuş üniversiteler arasında binaları, kampüsleri hem de öğrenci sayısı açısından kendini belli ettiğini belirterek, Bayburt Üniversitesi’ne ve Bayburt’a katkılarından dolayı Rektör Coşkun’a teşekkür etti. 

Toplantıya, Rektör Yardımcıları ve Rektör Danışmanları da katıldı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt69 5 yıl önce

Gün gelir herkes yaptığının hesabını verir...

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Üniversiteyi uçuruyor . Demek ki Rektör başarılı. Bir de esnaf ve öğrenci konuşmalı

Avatar
hakkı kılıç 5 yıl önce

REKTÖR BEY toprak analizi paralı olurmu.ülkenin neresinde görülmüş bayburt a özel mi.. çiftçi zaten zor geçiniyor analiz ücretini kaldırın lütfen...