Rektör Coşkun: “Tanıtım yoksa, öğrenci de yok!”

Fuarda Bayburt Üniversitesi öğrencileri tarafından karşılanan Rektör Coşkun, Bayburt standını gezerek izlenimlerini aktardı.

Rektör Coşkun: “Tanıtım yoksa, öğrenci de yok!”

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleşen ve dün sona eren EMİT Fuarı’nın sürpriz konuklarından biri de Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun oldu. Fuarda Bayburt Üniversitesi öğrencileri tarafından karşılanan Rektör Coşkun, Bayburt standını gezerek izlenimlerini aktardı. 


Sergilenen ürünleri ve tanıtım materyallerini inceleyen Rektör Coşkun; gelecek 10 yıla işaret ederek, fuarların önemine değindi. 10 yıl içerisinde yaşanması muhtemel, yaşlı nüfus olasılığına dikkat çeken Rektör Coşkun, üniversitelerin amansız bir öğrenci yarışına gireceğini söyledi. 

Rektör Coşkun; açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Turizm amaçlı fuarlar ülkelerin, şehirlerin ve beldelerin tanıtımı amacıyla düzenlenen ve amacına ulaşan etkinliklerdir. Dünya nüfusu, haliyle de ülkemizin nüfus yaşı orta yaş gurubuna yaklaşmış ve genç nüfusumuz giderek azalmaktadır.

Gelecek 10 yıl içerisinde, süreç böyle giderse genç nüfusu azalacağından üniversitelerimizde okuyacak öğrenci bulmakta zorlaşacak ve üniversitelerimiz birbirlerinden öğrencileri daha cazip halde olan okullarına çekmek için yoğun tanıtım ve bu tür organizasyonlara ihtiyaç duyacaklardır. İşte bu tür turizm ve seyahat fuarları biz üniversitelerin ve bulundukları yörenin tarihi, turistik ve coğrafi yapısını, özelliklerini, güzelliklerini tanıtmak adına oldukça önem arz etmektedir.

Bayburt Üniversitesi olarak, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na bizleri tanıtan tüm argümanlar ile gelerek hem en genç ve yeni nesil üniversitemizi tanıtıyor hem de Bayburt'umuzun tanıtımına katkı sunuyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cem Ali 10 yıl önce

Girişi ücretinin 25-TL olduğu fuara hangi öğrenci girebilir. Bizimi kandırıyorsun sayın rektör.

Avatar
Şahika 10 yıl önce

Samimi olmak lazım. Eğer rektör Bayburtlu ise, kadrosu niye Atatürk üniversitesinde? Alsın kadrosunu Bayburt Üniversitesi ilahiyat fakültesine tanıtım o zaman anlam kazanır. Ayrıca, üniversiteyi kime tanıtıyorsunuz?

Avatar
Fatih 10 yıl önce

Elinizde bayburt Üniversitesi maketi ve projeleri olsun. Öğrenci bayburt üniversitesini tercih edecek. Birinci tercih bu. Bayburt'un ketesini, kalesini vs. tanımak ilgili kurum ve görevliler var. Roller değişmesin. Sen Üniversite'ni anlat. Ayrıca, şahika çok haklı önce kadronuzu bayburt üniversitesine alın ki bayburtlusunuz olduğunuzu ispatlayın. Yörenize yurdunuza aşık olduğunuzu ispatlayın.

Avatar
M.G. 10 yıl önce

Sayın Rektör Prof.Dr.Selçuk Coşkunu Üniversitesini öğrencilere tanıtmak amacıyla göstermiş olduğu üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Avatar
sekan 10 yıl önce

Hangi öğrenci?Orda öğrenci yokki?