Rektör Coşkun: "Öğrenci sayısı 9 bin 500'e ulaştı"

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Rektör Coşkun: "Öğrenci sayısı 9 bin 500'e ulaştı"
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin son durumu hakkında bilgiler verdi. Göreve geldiği 2013 yılı ile günümüz arasında bir değerlendirmede bulunan Coşkun, fakülte sayısını 4’ten 6’ya, yüksekokul sayısını 1’den 3’e yükselttiklerini belirterek, öğrenci sayısının ise 9 bin 500’e ulaştığını kaydetti.

13 lisans programının 30’a, 4 yüksek lisans programının 14’e yükseldiğini ve doktora programı açılarak ilk mezunlarını verdiklerini söyleyen Coşkun, yeni açılan fakülteler hakkında da bilgiler verdi.

Sağlık Bilimler Fakültesinin 5 bölüm 700’e yakın öğrenci ile eğitime devam ettiğini, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun antrenörlük bölümünün eğitime başladığını söyleyen Coşkun, gelecek sene Aydıntepe’de 6, Demirözü’de 5 bölümün öğrenci alacağını ve ayrıca Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun da öğrenci almaya başlayacağını belirtti.

5 bin kişilik cami, 10 bin metrekare üzerine kütüphane

Ekmeleddin Baberti ismi verilen yeni kampus alanı hakkında bilgiler veren Rektör Coşkun, “Yeni külliye alanımızda  Hayırsever İşadamımız Mustafa Köseoğlu tarafından inşa ettirilen 5 bin kişilik camimiz bitmek üzere. Bayburt’un en büyük camisi özelliğini taşıyacak. Yine yeni kampüsümüzde 10 bin metrekare üzerine kütüphanemiz kuruluyor. Helsinki Üniversitesi kütüphanesinin minimize edilmiş halini yapıyoruz. Orası da bir kış memleketi ama çok ferah kapalı alanlarıyla meşhur. Orayı gezdiğimde ben bilgileri istemiştim. Kütüphanemizin yapımında oranın mimarisinden yararlanıyoruz. Şuanki kütüphaneimizde 28 bin kitap, 200 binin üzerinde elektronik kitaba ulaşım imkanı var” dedi.

Lojman ve öğrenci yurdu konusu

Yeni kampüs alanında 174 lojmanın inşa edildiğini ve öğretim üyelerinin lojman sıkıntısının bulunmadığını, bin kişilik yurt binasının ise yap-işlet-devret usulüyle yapıldığını ve 20 yıl sonra üniversitenin olacağını söyleyen Coşkun, askeriyeden alınan yerle birlikte Ekmeleddin Baberti kampüsünün şehirle olan kopukluğunun sona erdiğini belirtti.

Elektriği GES projesi ile karşılanacak

Kampüsün şehirle bağlantı kurulduğu bölümlerine eğitim binalarından çok halkın da ortaklaşa kullanabileceği sosyal merkezler inşa etmeyi planladıklarını söyleyen  Coşkun, yeni kampüs alanında 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurduklarını ve kampüs alanının tüm elektriğini karşılayacak seviyede olduğunu dile getirdi.

URAP sıralamasında yükselişte

2013 yılında 39 milyon olan bütçenin 2016 yılında 81 milyona yükseldiğini, bu yılki yatırım bütçesinin ise 35 milyon lira olduğunu söyleyen Coşkun, URAP sıralamasında ise 2013 yılında 122., 2016 yılında ise 95. sırada gelindiğini kaydetti. Coşkun, üniversitenin tıp fakültesi olmayan 58 üniversite içerisinde 32. sırada yer aldığını, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 48. sıradan 31. sıraya yükseldiğini sözlerine ekledi.

Üniversite doluluk oranları

Bayburt Üniversitesi’nin mühendislik fakültesi hariç tüm fakültelerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını ifade eden Rektör Coşkun, YÖK’ün uyguladığı taban puan uygulamasından dolayı mühendislik fakültesinde oranların düşük olduğunu söyledi.

Rektör Coşkun, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 15 Temmuz Darbe Girişiminin üniversiteye yansıması, yeni açılacak fakülteler, öğrencilerin sorunları hakkında yöneltilen sorulara Rektör Coşku'un verdiği cevaplar şöyle:  

İhraç edilen personel hakkında

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından ince eleyip sık dokuduklarını ve devletin çeşitli kurumları ile sıkça görüşüldüğünü söyleyen Coşkun, “12 akademik personel, 7 idari personel olmak üzere 19 kişi ihraç edildi. İlerleyen süreçte bu listeye bişr kaç kişi daha eklenebilir. Tabi akademik personel ile ilgili kararı YÖK veriyor, idari personel ile ilgili kararı ise üniversite yönetim kurulumuz veriyor.  Bu isimlerin yerlerini doldurduk. Herhangi bir aksaklık söz konusu değil” diye konuştu.

Dede Korkut Kampüsü ‘sağlık bölümleri’ne ayrılacak

Diş Hekimliği Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi’nin YÖK’e iletildiğini söyleyen Coşkun, Diş Hekimnliği Fakültesi’nin kararının çıkmasıyla şehir merkezindeki Dede Korkut Kampüsü’nün; Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile bir sağlık kampüsü haline dönüştüreceklerini, mevcut bölümlerin tamamının ise Ekmeleddin Baberti kampüsüne kaydırılabileceğini açıkladı.

Öğrenci şikayetleri

Rektör Coşkun, Bayburt’un sosyal mekanlar açısından sıkıntılar içerdiğini ve öğrencilerden daha çok bu yönde şikayetler aldıklarını belirterek, “En açığından bir sinemamız yok. Esnafımız yavaş yavaş ayak uydurmaya çalıştı. Bu konuda büyük mesafeler alındı. Bir şey daha yeni kampüste Yaşam Merkezi inşa ediyoruz. Bunun içinde 4 tane de Cep Sineması yapacağız. Yeni kampüste bir çok ihtiyaca cevap vereceğiz. Ama bunlar öğrencinin şehirle olan bağını koparmaz” şeklinde konuştu.

Dolmuşcular çözemezse biz çözeceğiz!

Yeni kampüs alanıyla ilgili ulaşaım sıkıntısı yaşadıklarını da aktaran Coşkun, “Baberti kampüsüne tek dolmuş hattı çalışıyor ve yeterli olmuyor. Dolmuşculara iki kampüs arasında direk seferler konulmasını istedik. İnşallah çözeceklerini umuyoruz. Çözülmezse üniversite olarak biz bu sorunu çözeriz” dedi.

Tarihi Bayburt Konağı düşüncesi

Rektör Coşkun, 20 yıl kendilerine tahsis edildiği taktirde eski Bayburt konaklarından birini inşa ettirebileceklerine de değindiği açıklamasında, bunun gerçekleşmemesi halinde yeni kampüs alanında bir Bayburt Konağı inşa ettirebileceklerini kaydetti.

Kahvaltı programına; Rektör Coşkun’un yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ile Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Genel Sekreter Doç Dr. Ömer Can ilde görev yapan basın mensupları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 7 yıl önce

2013-2016 arasında doktora programı açıp mezun mu verdiniz ? vay be helal olsun size, hangi bölüm bu ? Doktora da ayağa düşmüş.

Misafir Avatar
cevap 7 yıl önce @murat

Niye doktoraya almadılar mı seni?

Beğenmedim! (3)
Avatar
metin 7 yıl önce

Bayburt üniversitesi susuyor görüş bildirim birde doğruları söylersem birilerini küstürür görevden alınırım diye mi korkuyor artık icazet almadan iş görme zamnı gelmedimi

Misafir Avatar
ALİ 7 yıl önce @metin

Sicil amiri kızar ve hepsini görevden alır. Korkulmaz mı? Sen nerede yaşıyorsun.

Beğenmedim! (0)
Avatar
SORU 7 yıl önce

Alınacak akademisyen listeye giremedi diye sürekli tekrarlanan bir sınav var mı yok mu

Misafir Avatar
cevap 7 yıl önce @SORU

HAngi sınav söyle de herkes duysun?

Beğenmedim! (0)
Avatar
bayburdi 7 yıl önce

2013 ten bugüne çok şey değişmiş. birilerinin zoruna gidiyor Üniversitenin büyümesinden korkmayın...

Avatar
Rektör Atamaların da Referans 7 yıl önce

Bugüne Kadar Cemaat Fetö Terör Örgütüydü Sayın Rektöre Referans Kim Olmuştu..Bunun Açıklasın ki Fetö Terör Örgütünden Hapse Atılan ve İhraç Olanlar Haksızlık Yapıldı Demesinler..

Avatar
Seyfi Şimşek 7 yıl önce

Başarılarınızın devamını temenni ediyorum çok güzel gelişme olduğunu hissediyorum Bayburt'un uzun bu öğrenci sayısının artması Kampüsün ve üniversite öğrencilerine mahsus öğrenci yurtlarının tamamlanması bizi çok mutlu etmiştir eğitimin ahlaklı edepli olması sadece ilim namına Bayburt Üniversitesi bir şeyler ortaya koyması açısından ahlak çok önemli olsa gerek Vine ilmi için eğitim camiasını şimdiden kutluyorum tebrik ediyorum Allah cc yar ve yardımcınız olsun