Rektör Coşkun: "Hedefimiz tüm alanlarda ilk 10'a girmek"

ÜNİAR’ın (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) 2018 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu yayımlandı.

Rektör Coşkun: "Hedefimiz tüm alanlarda ilk 10'a girmek"
Bayburt Postası - Devlet Üniversitelerin akademik teşvik puanları baz alınarak yapılan sıralama sonuçlarına göre, Bayburt Üniversitesi bölgedeki ve ülke genelindeki köklü üniversiteleri geride bırakarak tırmanışını sürdürdü.

Rapora göre; 108 devlet üniversitesi arasında 26. sırayı alan Bayburt Üniversitesi, kısa sürede bu başarıyı elde etmesi ile dikkatleri çekti. Raporda, 2006 yılı sonrasında kurulan Devlet Üniversiteleri sıralamasında ise 53 Devlet Üniversitesi arasında 9. basamağa tırmanan Bayburt Üniversitesi, ülkenin köklü üniversiteleri ile yarışır duruma geldi.

Fakülteler bazında önemli başarıların gözlendiği raporda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk 10’a girerek 104 fakülte arasında 9. sırayı, Mühendislik Fakültesi 81 Fakülte arasında 11. sırayı, Eğitim Fakültesi 75 Fakülte arasında 45. sırayı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ise 33. sırayı elde etti.

Raporda fakültelerin yanı sıra, Meslek Yüksekokulları sıralamalarına da paraf açıldı. Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokulları, 90 Meslek Yüksekokulu arasında 24. basamağa tırmanarak, bu alanda oldukça iyi bir başarı elde etti.

Rektör Coşkun: "Hedefimiz ilk 10"

Raporu yorumlayan Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, istikrarlı yükseliş ve akademik üretkenliği sağlayan değerli akademisyenlere teşekkürlerini sunduğunu belirterek, Bayburt Üniversitesi’nin gelecek yıllarda daha yukarılara çıkacağından emin olduğunu ifade etti. Coşkun, amaçlarının tüm alanlarda ilk on sırada yer almak olduğunu dile getirirken, akademik çalışmalar konusundaki çabalarının sonuçlarını kısa zamanda almanın mutluluk yarattığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gada 6 yıl önce

Üniversite olmasa Bayburt'tan ancak köy olur

Avatar
misafir 6 yıl önce

sayın hocam gecenizi gündüzünüze katarak Bayburt için çalıştığınıza şüphe yoktur.Allah üniversitemizin ayağına taş değdirmesin, yoluna çıyan çıkarmasın.MaşAllah...

Avatar
DÜŞÜNDÜRÜCÜ 6 yıl önce

DAHA TIP FAKÜLTESİ YOK DİŞ HEKİMLİĞİ MİMARLIK ECZACILIK HUKUK ULUSLARARASI İLİŞKİLER GİBİ KALİTELİ BÖLÜMLER OLMADAN NASIL BÖYLE BAŞARILI OLABİLİYOR ANLAMAK ÇOK ZOR AYRICA BU BAŞARI NEYE GÖRE DEĞERLENDİRİLİYOR BU FAKÜLTELERE SAHİP BİR ÇOK ÜNİVERSİTE HERHALDE SIRALAMAYA DAHİL EDİLMEMİŞ

Avatar
Bayburtlu 69 6 yıl önce

Bazıları boş konuşuyor. Universite büyüyor bu büyük başarıyı çekmiyorsanız gidin tel helva çekin

Avatar
BAYBURT 6 yıl önce

TÜRKİYENİN HER YERİNE YAPILDIĞI İÇİN BAYBURTA DA BİR ÜNİVERİSTE YAPMIŞLAR BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇEVRESİNDEKİ ÜNİVERSİTELERLE REKABET EDECEK GÜÇTE DEĞİLHER GEÇEN GÜN MAKAS FARKI DAHA DA AÇILIYOR AYNI SENE KURULAN GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNE BAKIN ERZİNCANA BAKIN RİZE ÜNİVERSİTESİNE BAKIN FARK GİTTİKÇE AÇILIYOR ORALARA HER TÜRLÜ BÖLÜM VERİLMİŞ BAYBURTTA DAHA ONLAR BİLE YOK ÖĞRENCİ SAYISI OLARAK ORALAR BAYBURTU EN AZ 2 YE KATLAMIŞ YOK EFENDİM BAYBURT ÜNİVERSİTESİ GELİŞİYOR HİKAYELERİ ANLATIYORLAR BİZİM HALKIMIZ NEDEN BU SORULARI SORMAZ ANLAMIYORUM HANGİ KONUDA GELİŞMİŞ NERDEYSE İYİ OLDUĞU ALAN YOK ÖĞRENCİ SAYISINDA MI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISINDA MI MAKALE SAYISINDA MI TERCİH EDİLME YÜZDESİNDE Mİ İLK SIRALARDA TERCİH EDİLME DURUMUNDA MI HANGİSİNDE ALLAH AŞKINA KANDIRIYORLAR HALKIMIZ UYANSIN ARTIK KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNUYORLAR BAYBURT MAALESEF GERİ KALIYOR VE HER GEÇEN GÜN MESAFE AÇILIYOR YAZIK

Avatar
Erol ATASOY 6 yıl önce

Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Sayıya göre teşvik puanları hesaplanmış oransal olarak yani göründüğü gibi büyük bir başarı yok... Toplam makale sayısı personel sayısına bakılacak olursa son sıralarda... Reklam olsun

Avatar
Bayburtlu gadalar 6 yıl önce

Bayburt: Kardeşime katılıyorum bu üniversitenin yaptığı haksızlıkları bir bilseniz. Bayburtluların hakkını yiyorlar üniversiteye Bayburtlu akademisyen almıyorlar. Allah nasip ederse bir gün bunlar gidince asıl vatan sevdalı memleket sevdalısı insanlar gelecek ve o zaman inşAllah nelerin değişeceğini göreceğiz. Bunlarla hiç bir şey gelişmez bekleyip görelim. Bakalım Bayburtlu akademisyen sayısı 8 olacak mı :)