Rektör Battal eğitime ilk başladığı okulda

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Battal, eğitim hayatına başladığı köy okuluna yaptığı ziyarette duygulu anlar yaşadı...

Rektör Battal eğitime ilk başladığı okulda
Bayburt Postası - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, doğup büyüdüğü Bayburt'ta, eğitim hayatına ilk başladığı okuldaki öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye etti. 

Merkeze bağlı Oruçbeyli Köyü İlkokulu'ndaki kitap ve kırtasiye dağıtım programında Prof. Dr. Battal'a, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da eşlik etti.


Battal, hediye dağıtımı öncesi, öğrencilik yıllarında kendisini en çok etkileyen okul anılarından bazılarını anlattı. Öğrencilerle de bir süre sohbet eden Vali Ustaoğlu, Battal ve Coşkun, daha sonra öğrencilere kırtasiye malzemesi ve kitap hediye etti.

Rektör Battal, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de ilk okula başladığı sınıfta çocuklarla bir arada olmanın kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu dile getiren Battal, şunları kaydetti:

"Burada çocuklarımıza kırtasiye malzemeleri ile hikaye kitapları hediye ettik ve onların okuduğu şiirleri dinledik. Çok duygulandım ama çok mutlu oldum. Öğretmen arkadaşlarımızın çocuklarımızı gayet disiplinli ve güzel bir şekilde yetiştirdiklerini gördüm. Bu okul, çok değişik branşlarda ülkemize hizmet eden çok büyük elemanlar yetiştirdi. Öyle gözüküyor ki bundan sonra da bu kararlılıkla ülkemize hizmet edecek bireyler yetiştirmeye devam edecek."

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.