Prof. Bilgin, kültürel bölünmeyi anlattı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin, "Bizde maalesef batılılaşma politikaları Türkiye’yi ciddi bir kültürel bölünmeye sokmuştur" dedi.

Prof. Bilgin, kültürel bölünmeyi anlattı
Bayburt Postası - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, "Bizde maalesef batılılaşma politikaları Türkiye’yi ciddi bir kültürel bölünmeye sokmuştur" dedi.

Bilgin, Bayburt Üniversitesi Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı etkinlikleri kapsamında üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'ndaki "Türkiye'de Kültür Değişmeleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Buradaki konuşmasında Bilgin, kültür değişmeleri denildiği zaman iki ana değişim çizgisi olduğunu, birisinin serbest kültür değişmeleri diğerinin de zorunlu ya da mecburi kültür değişmeleri olduğunu söyledi.

Mecburi kültür değişmelerinin sayısının fazla olduğunu belirten Bilgin, "Bunlardan birisi sömürge ülkelerinde meydana gelen kültür değişmeleri. İkincisi batılılaşma cereyanı altında meydana gelen zorunlu kültür değişmeleri. Üçüncüsü de doğrudan doğruya batının istila edip yok etmesiyle meydana gelen kültür değişmeleri." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin sömürge olmadığı halde batılılaşma projesine maruz kalmış bir ülke olduğuna dikkati çeken Bilgin, şöyle konuştu:

“Bizde maalesef batılılaşma politikaları Türkiye’yi ciddi bir kültürel bölünmeye sokmuştur. Bu kültürel bölünme bir anlamda kültürün kendi iç dinamizmini yani değiştirme gücünü kaybetmesine yol açmıştır. Yani Türkiye batı üzerinde, batıyı model alan, batı üzerinde eğitim almış, Türkiye’ye dönmüş, batı şeklinde bir değişim projesini Türkiye’ye aktarmak isteyen bürokratik ve aydın ittifakının devletle bütünleşmesi sonucunda kendi kültürüne karşı tavır almış bir kültür siyasetiyle karşılaşmıştır. Bu yeni bir şey değildir. İmparatorluğun son yüz yılında, Cumhuriyet'ten bugüne kadar neredeyse resmi kültür politikasıdır, batıyı model almak." 

Konferansa, Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.AA




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seko69 8 yıl önce

Bayburt için ne yaptın bunu anlat... birakın bu demogojileri.. Bayburt git gide yok oluyor. Yıllardır bürokratlık yaptınız ve halen en önemli görevleri yürütüyorsunuz. Bayburt'a hizmetiniz neler?

Misafir Avatar
KADİR TEMUR-BAYBURT 8 yıl önce @seko69

SEKO 69,A MÜJDE:PRF SN VEDAT BİLGİN,SN BELEDİYE BAŞKANIMIZA RİCA
ETTİ BAYBURTa BÜYÜK BİR MÜZE PROJESİNİN YAPILMASI VE ANKARADA
KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN ONAYLANMASINA YARDIMCI OLACAĞINA SÖZ VERDİ
DERNEK OLARAK TŞK,EDERİZ(Eyüp sultan Bayburt derneği)temsilciliği)

Beğenmedim! (0)
Avatar
çağdaş Türkiye 8 yıl önce

Sayın Bilgin Türkiye Batılılaşmaya maruz kalmış diyerek Cumhuriyet'i ve inkılapları mı kötülüyor bana mı öyle geldi ? Sözlerinin altında bir şeriat perver gizli sanki.

Avatar
metin 8 yıl önce

her şeye bir suçlu bulursunuz ama kininize sahip çıkın diyen bir başbakan tanıdık biz kendi çıkarları için her şeyi göze alan bir iktidar tarafından 14 yıldır yönetiliyoruz ne tesadüf buğunda bir darbe oldu ülkenin %49,5 oy almış başbakanına tek adam yönetimine ne de heveslisiniz demokrasi kim siz kim