Okulun ve öğrencilerinin 'her şeyi' oldu!

Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden Erzurum'un Narman ilçesinde bu yıl öğretmenliğe başlayan Sema Turgut, 10 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokulda, aynı zamanda yöneticilik ve hizmetli görevini de üstlenerek minikleri geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor...

Okulun ve öğrencilerinin 'her şeyi' oldu!
Bayburt Postası - Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden Erzurum'un Narman ilçesinde bu yıl öğretmenliğe başlayan Sema Turgut, 10 öğrencisi olan ilkokulda tüm görevlerin üstesinden geliyor. Sema Turgut, öğretmenliğin yanısıra okulun yöneticiliği ve hizmetli görevlerini de üstlenmiş durumda.

İlçedeki Güvenlik Mahallesi'de 10 öğrencili Güvenlik İlköğretim Okulu'na 4 ay önce atanan Bayburtlu sınıf öğretmeni Sema Turgut, tüm ihtiyaçlar ile yakından ilgileniyor.


Mesleğe yeni başlamasına ve kısıtlı imkanlara rağmen çocukluk hayali öğretmenliği yapmanın heyecanı ile öğrencilerine eğitim veren Turgut, başka personel bulunmadığı için okulun müdürlüğünü ve hizmetli görevini de üstlendi. 

Okulun temizliğini yapan Turgut, havaların soğuması nedeniyle minik öğrencilerinin üşümemesi için her gün sabah saatlerinde odun toplayıp sobayı yakarak öğrencilerini bekliyor. Odun sobasıyla ısınan sınıfta öğrencilerini geleceğe hazırlayan Turgut, ders sonrası idari işlerle ilgileniyor.

Velilerin de sevgisini kazandı

Öğrencilerinin iyi bir eğitim alması ve okulu sevmesi için büyük çaba gösteren Turgut, velilerin de sevgisini kazandı. 

Sema Turgut, yaptığı açıklamada, geçen yıl Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirip 2016-2017 eğitim öğretim yılının eylül ayında Güvenlik İlköğretim Okulunda göreve başladığını belirterek, okulun tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini ifade etti.

Turgut, çocukların, köyden mahalleye dönüştürülen Güvenlik Mahallesi'nin şehre göre kısıtlı olanaklarından etkilenmemesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde her türlü imkanı seferber ettiklerini aktararak, "Öğrencilerimiz köy şartlarından etkilenmesin diye her türlü işe hiç çekinmeden girişebiliyoruz. Kar yolları kapattığı zaman okul yolunu açıyor, çocuklar üşüdüklerinde soba yakıyorum. Velilerimizin desteğiyle odunları kırıyor, taşıyor ve okulun temizlik işlerini yapıyorum. Yeter ki çocuklar iyi bir eğitim öğretim hayatı yaşasın. Tek amacım bu." dedi.

İlk görev yeri olan okula geldiğinde, öncelikle binanın dağınık durumunu düzeltmeye çalıştığını dile getiren Turgut, hizmetlisi olmadığı için mesai saatleri dışında okulun diğer işleriyle de ilgilendiğini ifade etti.

Turgut, okulun yaklaşık 70 yıllık tarihi olduğunu belirterek, "Buraya ilk geldiğim zaman okulu çok kötü halde buldum. Buranın onarıma ihtiyacı vardı. Biz de okul güzel olsun ve çocuklar severek gelsin diye velilerle biraz güzelleştirmek istedik. Köydeki kadınlarla okulu boyadık, badana yaptık. Burada hem müdür hem öğretmen hem de hizmetliyim ama bütün şartlara rağmen burası çok eğlenceli ve güzel bir deneyim oluyor. Çocuklarla daha sıcak ilişkiler kurabiliyoruz. Mesleğimi çok seviyorum." diye konuştu.

"Öğretmenlik çocukluk hayalimdi"

Okulda, öğrencilerden 5'inin birinci, 3'ünün ikinci, birinin üçüncü, birinin de dördüncü sınıf eğitimi gördüğünü dile getiren Turgut, "Çocukların ayakları üşüdüğü için ev terlikleriyle sınıfta duruyorlar. Okul zemininde yenilik yapılması için girişimde bulundum, umarım gereken yapılır taban değişir. Her sınıfa ayrı ayrı ders anlatmak, her biriyle ayrı ayrı ilgilenmek, bir de idari işler olunca biraz yoruyor ama bu durumdan çok memnunum. Sınıf öğretmeni olmak zaten çocukluk hayalimdi. Her şeye rağmen sonuna kadar bıkmadan, usanmadan görevimi yürüteceğim." dedi.

Turgut, öğrencilerin daha iyi şartlarda yetişmesi için müzik dersini ney gibi enstrümanlar eşliğinde yaptıklarını, resim dersinde ise çeşitli boyama işleri gerçekleştirdiklerini belirterek, Öğretmenler Günü münasebetiyle şiir ve türkü çalışması tertiplediklerini söyledi. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de değinen Turgut, "15 Temmuz hakkında da çocuklara bu hadiseyi bilmeleri ve ilerleyen zamanda akıllarında kahramanlarımızın kalması için o günün önemini ve vatan savunması için canını feda eden şehitlerimizi anlatıyorum. 15 Temmuz'u Ömer Halisdemir ile özleştirdik. Çanakkale'de Seyit Onbaşı nasıl kahramanımız ise Ömer Halisdemir ve diğerlerini de 15 Temmuz'un kahramanları şeklinde çocuklara anlatıyorum." diye konuştu.



Okulun 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Ecenur Cengiz, öğretmenini çok sevdiğini belirterek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Cengiz, "Öğretmenimiz bize 15 Temmuz ile ilgili her şeyi öğretti. Öğretmenimizi, okulumuzu çok seviyoruz. Öğretmenler Günü kutlu olsun. Öğretmenime sürpriz hediye hazırladım." dedi.

Okuldaki 3. sınıf öğrencisi Dila Gürbüz de "Öğretmenim 15 Temmuz ile ilgili olaylar anlattı, ilgimizi çok çekti. En çok sevdiğimiz kahramanımız Ömer Halisdemir. Matematik dersini çok seviyorum. Çocukları okutmak için ben de öğretmen olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Okulun 4. sınıf öğrencisi Fatma Gürbüz ise öğretmeninin kendileri ile yakından ilgilendiğini dile getirerek, okulu bitirdiğinde hastalara bakmak için doktor olacağını söyledi.

Öğretmenleri ile 10 kişilik sınıflarında ney eşliğinde Öğretmenler Günü'ne özel şiir ve türküler seslendiren öğrenciler, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cahil kim? 7 yıl önce

Farkındaysaniz haberdeki öğretmen üzerinden köy öğretmenlerinin yaşadığı zorluklar dile getirilmiş hele bir de bu bayan öğretmen olunca

Avatar
Kara cahil 7 yıl önce

Bütün birleştirilmiş sınıf öğretmenleri zaten aynı durumda,üstelik ücretli öğretmenler bu işleri asgari ücretten bile daha az bir maaş alarak yapıyor.Bayburdun çımağıl,kop gibi en ücra yerinde köy okulunda çalıştırdığı işkur elemanından bile üç yüz dört yüz lira düşük alan öğretmenin halini düşünün siz.

Avatar
Kara cahil 7 yıl önce

Kara cahil kendi rumuzum.Haberle bir alakası yok.Yanlış anlaşılmasın.