Öğrenciler için müjdeli haber

19. Milli Eğitim Şurası'nda ders saatleri ve teneffüs süreleri ile ilgili karar alındı.

Öğrenciler için müjdeli haber
Bayburt Postası - 19. Milli Eğitim Şurası'nda ders saatleri ve teneffüs süreleri ile ilgili karar alındı. Ortaokullarda ders saatlerini azaltma ve teneffüs sürelerini uzatma kararına göre okula giriş-çıkış saatleri de değişmiş olacak.

Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 19. Milli eğitim Şurası'nda toplanan komisyon, ortaokullardaki 35 saatlik ders süresini 30'a düşürdü.

Bununla birlikte 29 saat olan zorunlu ders süresi de 25'e düşürüldü. Ders sürelerinin düşürülmesinin yanı sıra teneffüs süreleri ise uzatılıyor. Tüm bu yeni düzenlemeye göre de okulların giriş-çıkış saatlerinde de değişiklikler olmuş olacak. Komisyon kararları Genel Kurul'da görüşüldükten sonra uygulamaya konulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.