'Meslek Lisesi' robotik kodlama yarışmasında birinci

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 6 ilin katılımıyla gerçekleşen robotik kodlama yarışmasının iki ayrı kategorisinde birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü.

'Meslek Lisesi' robotik kodlama yarışmasında birinci
Bayburt Postası - 12 -14 Haziran tarihleri arasında Gümüşhane ili Şiran ilçesinde PRODES'in destekleri ile Şiran Çevre Koruma Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 'Hayalim Çilhorozdan Öte' robotik kodlama yarışmasında Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robotik takımı çizgi izleyen kategorisinde birinci, serbest kategoride ise ikinci oldu.

Robotik takım öğretmeni Eren Yıldırım ve öğrenciler Muhammed Karacan, Muhammed Emin Çalışkan, İbrahim Baykal, Emirhan Aydemir, Emirhan Yurtsever, Ertuğrul Memiş, Gürkan Peksert, Miraç Çilingir tarafından hazırlanan 3 adet çizgi izleyen robot ve serbest kategoride çocukların camdan düşmelerini engelleyen bir sistemle yarışmaya katılım sağladı. Yarışmada 6 ilden 12 okulun 52 projesi yarıştı.

Öte yandan Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robotik takımı 2018/2019 eğitim-öğretim yılında Samsun MEB Uluslararası Robot Yarışması, Erzincan Ulusal Robot Yarışması, Erzurum Ulusal Robot Yarışması ve Prodes Ulusal Robot Yarışması etkinliklerine katılarak çeşitli dereceler elde etmişti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.