Memur-Sen ilahiyatçı Hacımüftüoğlu'nu dinledi

Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği, eğitim ve sosyal faaliyetleri kapsamında Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nu konuk etti.

Memur-Sen ilahiyatçı Hacımüftüoğlu'nu dinledi
Bayburt Postası - Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği, eğitim ve sosyal faaliyetleri kapsamında Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nu konuk etti.

Sendika üyelerinin katılımıyla 15 günde bir gerçekleşen programın bu haftaki konuşmacısı ilahiyatçı Nasrullah Hacımüftüoğlu oldu. 

Kur'an nasıl bir kitap

Şube Başkanı Fikret Özbey, sendika binasındaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Hacımüftüoğlu'nu misafir etmekten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Hocamız bizleri 'Kur'anı Kerim nedir ve nasıl bir kitaptır?' konusunda bilgilendirecektir. Davetimizi kırmayıp, buraya kadar gelen hocamız ve misafirlerimize tekrar teşekkür ederim." dedi.

Fatiha suresi

Hacımüftüoğlu, Fatiha suresine bakıldığında, surenin yarısının Allah'ın ismi, sıfatları ve kendisi ile ilgili olan bölüm olduğunu diğer yarısının ise insan ile ilgili kısım olduğunu anlatarak, "Kur'anı Kerim'in zübdesi olunca Fatiha, Kur'anın tamamına baktığınızda diyebiliriz ki yüzde 50'si direkt cenabı hak ile ilgilidir. Geriye kalan yüzde 50'si de insan ile ilgilidir." diye konuştu.

"Kur'an, Allahın ilim ve kelam sıfatlarının iki kapak arasına alınmasıdır." diyen Hacımüftüoğlu, şefaat eden, hidayet ve irşat kitabı olan Kur'anı Kerim'in, akli mucize olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Hacımüftüoğlu dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Anahtar Kelimeler:
Nasrullah Hacımüftüoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bay 7 yıl önce

Yüreğinize sağlık sayın hocam. Rektör hocaya da söyleyin bakalım bayburt üniversitesine kazandığı halde alınmayan akademisyenler ötede haklarını nasıl alacaklar acaba ... Allaha emanet

Misafir Avatar
mehmet 7 yıl önce @bay

Ne hakkından bahsediyorsun kardeş, bunların yaptığı hangi işte adalet var. Şu zamanda en büyük fiskosu hocalarla (onlar kendilerini biliyor) ilahiyatçılar yapıyor. insanların iktidar partisinden ve yandaş sendikadan üyelik veya refaransı isteniyor, başka bir düşünce veya sendikadan sa ağzından kuş tutsan yok. Ama bu çiğnenen bu haklar ahirette sorulacak.

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURT 7 yıl önce

ne hakkı birader rektör kendi derdinde yerinde dursun ona yeter gerisi hikaye