Matematik Atölyesi, üç öğrencisiyle Tales Finalinde

BAYPROJE'nin kurduğu Matematik Atölyesi Bayburt eğitim tarihine ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

Matematik Atölyesi, üç öğrencisiyle Tales Finalinde
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği tarafından 2017 yılında hizmete açılan Matematik Atölyesi yeni bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz hafta Uluslararası Kanguru Sınavında 10 öğrencisiyle finale kalan Matematik Atölyesi, şimdi de 4. Ulusal Tales Matematik Sınavının finaline 3 öğrenci ile katılım sağlayacak. 

3 öğrencisini finale yükseltme başarısı gösteren Matematik Atölyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 4. Ulusal Tales Sınavı'ndan daha çok öğrenciden başarı beklediklerini fakat Tales sınav kriterlerinin azizliğine uğradıklarına değinildi. Tales yöneticilerine gerekli bilgilerin verildiği belirtilen açıklamada, önümüzdeki yıl yapılacak bir düzenlemeyle söz konusu sistemin daha adil bir düzeye çekileceği yönünde söz aldıkları dile getirildi.    

Konuyla ilgili BAYPROJE Başkanı Akın Bayrak ve Prof. Dr. Rıfat Yıldız'ın ortaklaşa yaptıkları açıklama şöyle: 
 
"BAYPROJE Matematik Atölyesi’nin yeni bir başarısını sizlerle paylaşmak isteriz.

Mart ayı içinde 4. Ulusal Tales Matematik Sınavına giren öğrencilerimizden üçü finale kaldı.

Bu sınava Türkiye genelinde 6, 7 ve 8. Sınıflardan toplam 21.850 öğrenci katılmıştır.

Ancak Tales yöneticileriyle yaptığımız görüşme sonucunda % 3’e giren öğrencilerden her sınıftan en iyi bir kişinin finale davet edildiği bildirilmiştir. Bu sınırlamanın doğru olmadığı kendilerine izah edilmiş ve önümüzdeki yıl gerekli düzeltmeyi yapacakları belirtilmiştir.

Kanaatimizce her sınıftan bir kişi sınırlaması olmasa idi, öğrencilerimizin verdiği doğru cevaplar dikkate alındığında,  9-10 çocuğumuzun finale davet edilmesi gerekirdi.

Bu başarılı sonucu da sizlere ve kamuoyuna memnuniyetle duyuruyoruz.

Yine BAYPROJE Matematik Atölyesi Projesini destekleyen değerli hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizi kutluyoruz."   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil Yücel Stuttgart 5 yıl önce

MaşAllah çocuklarımızın geleceği için ön ayak olan bu fırsatları sunan her kesden Allah Razı olsun, Başarılarınızın devamını dilerim saygılarımla Allah'a emanet olun.