Matematik Atölyesi sınavla seçilmiş 66 öğrenciyi eğitiyor

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği tarafından 2017 yılı Kasım ayında hizmete açılan Matematik Atölyesi geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere faaliyetlerine devam ediyor.

Matematik Atölyesi sınavla seçilmiş 66 öğrenciyi eğitiyor
Bayburt Postası - BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak, Matematik Atölyesi’den geçen yıl öğrenim gören öğrencilerden ikisinin TALES Matematik sınavında finale kaldıklarını belirtti.

Bayrak, bu yıl ise 62 öğrencinin hem Ulusal Matemetik sınavına hem de Uluslar arası Kanguru Matematik sınavına girdiğini ve Nisan ayı sonunda sonuçların açıklanacağını aktardı.

Bayrak: "Eğitim Danışmanımız Bayram Sevgen’in görüşleri önemli"

Kendileri için en önemli verinin Matematik Atölyesi Eğitim Danışmanı Bayram Sevgen’in görüşleri olduğunu aktaran Bayrak, “Bayram Sevgen hocamız bir anket yaptı çocuklara ve çocukların kendine güvenlerinin, serbest düşünme alışkanlıklarının, problem çözme yeteneklerinin ve soru sorma imkanlarının fevkalade geliştiğini gördü. Bu bizim en önemlisiydi” dedi.



Erzincan Üniversitesi’nin ilgisini çekti

Bayrak geçen ay içerisinde Erzincan Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin Matematik Atölyesi öğrencilerine bir test uyguladıklarını da aktararak, “Geçen ay Erzincan Üniversitesi’nden matematikçi bir profesör hocamız ve bir doçent hocamız geldi. Çocuklarla bir çalışma yaptılar. Erzincan’da bu hocalarımızla bir toplantı da yaptık, izlemimlerini sorduk, fevkalade güzel şeyler söylediler. Uyguladıkları test öğrencilerin grafik ve istatistik okuma yeteneklerini ölçme şeklindeydi ve bu konuyu geliştirme çalışmasıydı. Burada çok başarılı olduklarını söylediler. Hocalarımız 28 Nisan’da 8. sınıflara aynı uygulamayı yapmak üzere Bayburt’a gelecekler” diye konuştu.

Sınavla seçilmiş 66 öğrenci

Öte yandan Matematik Atölyesi’nde bu yıl sınavla seçilmiş 6, 7 ve 8. sınıflardan 66 öğrenci eğitim görüyor. Cumartesi günleri 6 ve 7. sınıflar pazar günleri de 8. sınıflara eğitim verilen Matematik Atölyesi’nde 4 öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerin 3’ü matematik, 1’i akıl ve zeka oyunları üzerine eğitim veriyor.

Prof. Yıldız: “Temel felsefe öğrenmeyi öğrenmektir”

Matematik Atölyesi’ni Akın Bayrak ile Bayburt’a kazandıran Prof. Dr. Rıfat Yıldız, akademisyenlik yıllarının başlangıcından bu yana Bayburt’a karşılıksız emek veren isimlerden biri. Prof. Yıldız, son olarak Matematik Atölyesi’nin kurulduğu alanı satın alarak Bayburtlu çocukların geleceğinde iz bırakmak üzere projeye vakfetmişti. Prof. Yıldız, Matematik Atölyesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Atölye çalışmalarımızdaki en büyük temel felsefe öğrenmeyi öğrenmektir. Ezberciliği değil öğrenmeyi öğrenmek. Bununla öğrenci sorgulamayı ve araştırmayı öğrenecek. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı da budur” demişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crazy_boy69 5 yıl önce

Öğrencilerimizin buraya gelerek hem öğrenim görmeleri hem de hayata farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaları, gerek kendilerini gerekse velilerini gururlandırmaktadır. Matematik Atölyesi Bayburt'un geleceği adına pırıl pırıl bir nesil yetiştirmektedir. Bu öğrenciler kendilerini kanıtlayarak buraya gelmekle ne kadar büyük bir şey başardıklarını bilmektedirler. Buraya katılmaları öğrencilerin öz güvenlerini artırmaktadır.
Beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın.
Prof. Dr. Crazy Boy

Avatar
dhelichocuk69 5 yıl önce

Çocuklarımızın burada eğitim görmeleri gerçekten onur ve gurur verici
Beğenip abone olmayı unutmayın #

Avatar
Senem Özden Demiroğlu 5 yıl önce

Bu çalışmanızı bir öğretmen olarak gönülden tebrik ediyor çok büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum bir öğretmen olarak eğime gönül vermiş genç meslekteşlarımın küçük şehirlerimizde böyle başarılı adımlar atmalarını ve gayretlerini içtenlikte kutluyorum

Avatar
Şükrü Nişancı 5 yıl önce

Bir hafta sonu öğrencilerimizin derslerine katıldım. Hocaları ve öğrencileri köhnemiş ezberci eğitimin labirentlerinden kurtulup bilimin sorgu ve merak dolu dünyasında serbestçe kulaç atıyorlardı. Öğrencilerin ders şevki, dersliğin hemen yanından akan çoruhun nağmelerine karışıyordu. Bayburtun yakın tarihi için yapılan güzel işler listesinde Matematik atölyesi kalıcı yerini şimdiden almış gibi. Emeğin geçen herkese özellikle, Akın Bey ve Rıfat hocamıza gönül dolusu tebrik ve teşekkürler. Prof.Dr. Şükrü NİŞANCI