'Karadan Heykeller' TRT ekranlarında

Akademik başarıları birçok ulusal mecrada temsil edilen Bayburt Üniversitesi öğrencileri, bu kez kültür-sanat başarısıyla ülke gündemine taşındı.

'Karadan Heykeller' TRT ekranlarında
Bayburt Postası - Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin, Heykeltraş Öğr. Gör. Gökhan Taş danışmanlığında yaptıkları kardan heykel çalışmaları, TRT Haber canlı yayınında gösterildi.

‘Öğrenciler Buzdan Heykeller Yaptı’ başlığıyla sunulan ana haber bülteni canlı yayınında, Bayburt Kalesi, sandal, araba, ay yıldız figürü, geleneksel kardan adam ve Bayburt Üniversitesi yazısından oluşan heykeller tek tek tanıtıldı. Heykel çalışmasında görev alan öğrenciler İbrahim Erbova ve Esra Tataroğlu’nun çalışmalar hakkında bilgiler verdiği bültende, Bâbertî Külliyesi’ndeki sosyal yaşamın sanatın estetik enstrümanları ile süslendiği vurgulandı.

Yayın için hazır bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ise, öğrencilerin bir sanatçı karakteri ile yapımını tamamladıkları heykellerin, yalnızca estetik bir görüntüden ibaret olmadığını dile getirdi. Çiğdem, bu muazzam gayretin, ilmi ve kültürel değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirme hedefiyle hareket eden Bayburt Üniversitesi’nin doğru yolda olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Öğrencilere danışmanlık yapan Öğr. Gör. Taş ise, soğuk hava koşullarında ekip ruhuyla kenetlendiklerini ve zorlukları aşma sorumluluğunu kolektif bir etkinlikle sanata yansıttıklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.