İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bayburt'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
Bayburt Postası - Bayburt'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serkan Şahbaz, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan sinevizyon gösterimi yapılarak şiirlerler okundu.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Pehlivan’dan “12 Mart’ mesajı

Öte yandan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Pehlivan’ın mesajı şöyle:

“Dünya üzerindeki milletlerin devletlerin değişik muhteviyata haiz milli marşları vardır bunların bazıları övgü, bazıları ülkelerine yönelik methiye niteliğindedir.  Bizim milli marşımız ise “İstiklal Marşı” olup aziz milletimizin kahramanlık destanıdır. Milletimizin tarihini milli şuurunu, ruhunu, ideallerini, hedeflerini yansıtan takdire şayan bir eserdir. İstiklal Marşını hakkıyla anlamak, özümsemek için milli mücadele yıllarının çok iyi bilmek idrak etmek gerekir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'İstiklal Marşı''mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği cansiperane mücadelesini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşı’mız Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek nesillere milli şuur ve manevi güç kaynağı olmuştur. Ülkemiz milleti ve devleti ile işte bu şuurla dün olduğu gibi bu günde şer odaklarına, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere karşı kararlı mücadelesini sürdürmektedir.

Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde,  kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde canlarını bu vatan için feda eden,  kanlarını bu kutsal topraklar için akıtan aziz şehitlerimizi,  kahraman Gazilerimizi ve İstiklal Marşımızın milli şairi Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anıyor; hayatta olan Harp Malulü ve Gazilerimizi minnet ve saygıyla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.