Ford Otosan’dan Bayburtlu çocukların yüzünü güldüren proje

Ford Otosan çalışanlarının gönüllü sosyal sorumluluk çalışmalarını gerçekleştirdiği “Gönlüm Senle” platformu, “Kardeş Okullar” projesi kapsamında Bayburt’ta, Trabzon Ford Bayisi Tunalar ve Ford Otosan tedarikçilerinin desteğiyle Oruçbeyli İlkokulu Yenileme Projesi’ni başarıyla tamamladı.

Ford Otosan’dan Bayburtlu çocukların yüzünü güldüren proje
Bayburt Postası - Proje kapsamında, eksikleri bulunan okuldaki çocuklar, gönderdikleri video ile hayal ettikleri okulu anlattılar. Miniklerin hayallerinden yola çıkan Ford Otosan “Gönlüm Senle” ekibi, bayi ve tedarikçilerinin desteğiyle bu hayalleri gerçeğe çevirdi.
 
“Kardeş Okullar” projesi kapsamında Ford Otosan’ın gönüllü çalışanlarından oluşan “Gönlüm Senle” ekibi, Trabzon Ford Bayisi Tunalar ve Ford Otosan tedarikçilerinin desteğiyle hayata geçirilen Oruçbeyli İlkokulu Yenileme Projesi, Bayburtlu miniklerin yüzünü güldürdü. Bayburt merkezinde bulunan Oruçbeyli İlkokulu’ndaki eksikleri ve hayal ettikleri okulu çekilen videoda anlatan öğrencilerin hayalleri gerçek oldu. Proje kapsamında, Ford Otosan “Gönlüm Senle” ekibi, bayi ve tedarikçilerin bağışlarıyla Bayburt Oruçbeyli İlkokulu’nun eksiklerini tamamlarken, öğrencilerin videoda aktardığı hayallerini de gerçekleştirdi.
 
Çocuklara hem ders hem oyun için yeni bir ‘sosyal alan’ tasarlandı
 
Okul yanında bulunan eski öğretmen lojmanı çocuklar için sosyal alan olacak şekilde yeniden tasarlanırken, çocuklara oyun oynayacakları, film izleyebilecekleri ve ders çalışabilecekleri bir alan yaratıldı. Okula, öğretmen lojmanına ve bu sosyal alana yeni bir kalorifer sistemi döşendi. Ayrıca, okulun bahçesi çitlerle çevrilerek, çocukların güvenli ve rahat bir şekilde oynayacağı park alanı tasarlandı.

 
Çatı izolasyonu, bilgisayar, akıllı tahta ve diğer eksikler tamamlandı
 
Çatı izolasyonunda eksikler bulunan okul binasının komple izolasyon ve çatı tamiri yapıldı. Bahçeye yeni oturma bankları yerleştirildi. Okuldaki tören alanına ise yeni bir Atatürk Büstü hediye edildi. Yine çocukların ihtiyaçlarını karşılamak adına televizyon, bilgisayar ve akıllı tahta alınırken, okulun perdeleri de çocukların hayal ettiği şekilde değiştirilerek, yenilendi. Komple bina izolasyonu da gerçekleştirilen okulun, iç cephe badana boya ve zemin döşemelerinin yapılmasının ardından kütüphane ve çalışma masaları da sınıflara yerleştirildi. Ayrıca, toplanan kıyafet, oyuncak ve kitaplar da okula yollanarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı.

Oruçbeyli İlkokulu Yenileme Projesi için destek sunan Ford Otosan tedarikçileri; Aka, Kanca, Şahinkul, Norm Civata, Farplas, Ersan Kauçuk, Kipsan, Pelzer, Plascam, Formfleks, İnci Maxion, Inter mobil, Benteler’den oluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.