Fırat Çakıroğlu'nun ismi kütüphanelerde yaşatılıyor

Bayburt Ülkü Ocakları, Çayıryolu Köyü Şehit Mete Okur İmam Hatip Ortaokulu'na kütüphane kurdu.

Fırat Çakıroğlu'nun ismi kütüphanelerde yaşatılıyor
Bayburt Postası - Bayburt Ülkü Ocakları, Çayıryolu Köyü Şehit Mete Okur İmam Hatip Ortaokulu'na kütüphane kurdu. Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı'nın Şehit Fırat Çakıroğlu anısına Türkiye genelinde sürdürdüğü "Bir Kitap Bin Fırat" adlı kampanyanın Bayburt ayağında ilk kütüphane Çayıryolu Köyü'nde hayat buldu. 

Okulda yapılan törende; Bayburt Ülkü Ocakları Bayan Birimi Başkanı Zehra Mevlütoğulları, kitap projesinin amaç ve hedefiyle ilgili bilgi verdi. 

"Bugün buradaysak sizlere olan inancımız ve güvenimiz sayesindedir. Gelecek bugünün çocukları ile şekillenecektir" diyen Mevlütoğulları, asrın; ilmin, eğitimin ve kalemin asrı oldugunu belirterek şunları kaydetti:

"Bir kütüphane, geleceğin karanlığına yakılan fenerdir, biz sizlerin geleceğine bir ışık yaktık, size düşen bu yolda yürümek, okumaktır. Bu kütüphane nice Fıratları yetiştirecek "Bir Fırat Bin Fırat" doğuracak, yaşatacaktır."

Törende, Bayburt Ülkü Ocakları Eğitim Birimi Başkanı Mehmet Ali Bozo tarafından "Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu"nun hayatı ve kişiliği ile ilgili öğrencilere bilgi verildi. 

"Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu" kütüphanesinin tabelasını okul müdürü Volkan Güneş ile birlikte takan Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Ötünç ise, kitap projesinde emeği gecen, kitap göndererek katkıda bulunan herkese, milli eğitim camiasına, okul yönetimine  teşekkür etti. Ötünç, "Bir Kitap Bin Fırat" kitap projesinin devam edeceğini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamil 7 yıl önce

Milli egitime bagli bi okulda bi sehitin ismiyle bir kutuphane aciliyor milli egiti den kimse yok