Emeklilik ikramiyesini ‘Matematik Atölyesi’ne vakfetti

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Kurucusu Prof. Dr. Rıfat Yıldız, emeklilik ikramiyesini Bayburt’ta kurulacak olan Matematik Atölyesi’ne vakfetti.

Emeklilik ikramiyesini ‘Matematik Atölyesi’ne vakfetti
Bayburt Postası - Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden emekli olan Prof. Yıldız, emeklilik ikramiyesi ile Çoruh kıyısından aldığı 85 metrekarelik  iş yerini uzun zamandır hayalini kurduğu 'Matematik Atölyesi'ne vakfetti.

Geleceğin matematikçilerini ve bilim adamlarını yetiştirmek adına kurulan Matematik Atölyesi’nde Bayburt’ta okullarından seçilen yaklaşık 40 öğrenci eğitim alacak.

Konuyla ilgili 3 uzman ismi Bayburt’ta getiren BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak ve Rıfat Yıldız ildeki matematik öğretmenleri ile bir toplantı yapı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven'in de katıldığı toplantıda konuşan BAYPROJE Başkanı Akın Bayrak, derneğin kuruluşundan bugüne hayata geçirdiği projelere değindi.

Matematik Atölyesi’nin kuruluşuna öncülük eden Prof. Rıfat Yıldız ise, projenin amacından bahsetti. 

Projenin amacını, “Bayburt’ta ortaöğretim öğrencilerinden matematik dalındaki en başarılı olanlara, bu bilimin ilkelerini; günlük hayatta, meslek hayatında ve bilimsel etkinliklerde bir araç olarak nasıl kullanabilecekleri hususunda  farkındalık yaratarak, özellikle yöntem becerileri ve hayal güçlerinin geliştirilmesinde; oyun ve proje esaslı atölye çalışmalarının sunulmasıdır” ifadeleriyle tanımlayan Yıldız, “Matematik doğru düşünmektir. Matematik verimli üretimde doğru yolu gösterendir. Matematik günlük hayatta hesaplı davranmayı öğretendir. Matematik uygulamaları; bilim, iş hayatı ve hatta sanatı kapsar” diye konuştu.

Atölye çalışmalarının Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ile işbirliği içinde yürütüleceğini ve her dönemin programının dönem başında MEM vasıtasıyla okullara duyurulacağını söyleyen Yıldız, Müfredat ve Program Hazırlama Danışma Kurulunda Tevitöl Eski Müdürü Bayram Sevgen, Kayseri Fen Lisesi Öğretmeni Ergin Erdoğan ve Kayseri Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Eray Demirçelik’in, Akademik Destek Kurulunda ise, Prof. Dr. Adnan Baki (KTÜ), Prof. Dr. Abdullah Kopuzlu (ATA. ÜNİ.), Prof. Dr. İsmail Ekincioğlu’nun (DPÜ) yer aldığını belirtti.

Matematik Atölyesi çalışmalarına katılacak öğrencilerin başlangıçta Bayburt’un il merkezi ve ilçelerindeki tüm ortaokulların 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden belirleneceğini, gelecekte üst sınıfların da projeye dahil edilebileceğini ifade eden Yıldız, “Atölye çalışmalarına katılacak öğrenciler, her ortaokulun 6. ve 7. sınıflarından matematikte en başarılı öğrenciler arasından, matematik öğretmenlerince önerilecek, danışma kurulunun yapacağı değerlendirme sonucu belirlenecektir. Öğrenci sayısı, 15-20 öğrenci 6. sınıflardan; 15-20 öğrenci 7. sınıflardan olmak üzere, toplam 30-40 öğrenci olarak planlandı. Atölye tefrişinde akıllı tahtaya yer verilecek ve bir kişilik masa ve sandalyeler tercih edilecektir. Atölye çalışmaları tek salonda, cumartesi ve pazar günleri, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere düzenlenecek; paralel atölye çalışmasına programda yer verilmeyecektir. Atölye çalışmaları programı, her grup için, bir eğitim-öğretim yılında, toplam 24 hafta ve 72 saat olarak hazırlanacaktır” şeklinde konuştu.

Seçilmiş öğrencilerin atölye çalışmalarının ücretsiz olacağını Matematik Atölyesi sorumlu öğretmenlerine emeklerinin karşılığı olarak ders ücreti ödeneceğini ve ödemeler BAYPROJE’nin gelirlerinden ve proje desteklerinden karşılanacağını söyleyen Yıldız, “Atölye çalışmalarına hak kazanmış öğrencilerin velilerine, atölye çalışmalarının amacı hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Uygulanmak üzere tasarlanan sistem hakkında, ildeki ilgili okulların matematik öğretmenleri, MEM marifetiyle gönderilecek bir yazı ile bilgilendirileceklerdir. Dönem sonunda organize edilecek bir öğrenci etkinliği kapsamında, öğrencilerin atölye çalışmalarındaki kazanımları kamuoyuna yansıtılacaktır” diye konuştu.

Toplantı konunun uzmanları Bayram Sevgen, Ergin Erdoğan ve Eray Demirçelik’in işin amacı, içeriği ve yöntemi hakkında verdikleri bilgilerle son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DUYARLI BİRİSİ 7 yıl önce

HOCAM SİZİN YAPTIĞINIZI YAPAN 10 TANE BAYBURTLU OLSA BAYBURT EĞİTİM ÜSSÜ OLUR OLİMPİYATÇI ÇIKARIR TÜRKİYENİN VE BAYBURTUN ADINI DUYURUR KEŞKE SİZİN KADAR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DA BU MESELELERE EĞİLSE BAYBURTTA ÇOK BÜYÜK POTANSİYEL VAR OKUMAK İSTEYİP DE OKUYAMAYAN GENÇLERİMİZ VAR KEŞKE ONLARA DA ULAŞILSA BU GİBİ İŞLERİN ARTMASI TEMENNİSİYLE TEŞEKKÜRLER RIFAT HOCAM

Avatar
Baki Hoşahmet 7 yıl önce

Rıfat Yıldız hocamız kendisine yakışanı yapmış. 30 tane Rıfatı olsa, Bayburtun YILDIZ'ı gözkamaşdıracak derecede parlar.

Avatar
DedeKorkut 7 yıl önce

Rıfat Hocama ve Akın Beye, Bayburt gençlerinin geleceğine yönelik böyle bir girişimi başlattıkları için çok teşekkür ederim...Bayburt bu projesiyle bölgedeki diğer illere de örnek olacaktır...

Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

İslamiyetin ilk emri OKU değil mi, dolayısıyla yerelde başlayıp genele yayılacak şekilde projelendirilmesi iyi olur, bunun içinde adanmışlık önemli;
Sayın hocam ve bu uğur da kendini parasını vakfedecek maddi yönü ve bilgisi güçlü insanların olması, onların teşviki ile yöre halkınında katkılarının artması sağlanıp daha bilimsel çalışmalar ve beraberinde bu alanda yetiştirilmeye çalışılan öğrencilerinde sosyalleşmelerini de sağlayacak çalışmalar yürütülüp gelecek nesillerin ilimle ve bilimle haşir neşir olmaları bu vesile ile nice farabiler, ibni sinalar, v.s yetiştirilir.
Ülkenin geleceğine hizmet edilmiş olur;

Avatar
Fatih Batmaz 7 yıl önce

"Matematik doğru düşünmektir" demiş ve doğrusunu yapmış hocamız. Selam sana ey gönlü zengin adam