Edebiyatçılar şiire doyurdu

Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü 'Şiiri Dinletisi' etkinliğine imza attı.

Edebiyatçılar şiire doyurdu
Bayburt Postası - Türkoloji Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik Baberti Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Hicrani Baba, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Ataol Behramoğlu, Edip Cansever, Ahmet Arif, İsmet Özel, Yavuz Bülent Bakiler, Yahya Akengin gibi Türk şiirinin usta kalemlerinin şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi. 

Programın başlangıcında Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamdi Güleç Recep Kırıcı'nın 'Bayburt'a Methiye' adlı şiirini seslendirdi. Prof. Güleç, Recep Kırıcı'nın Bayburt folkloru açısından çok kıymetli bir isim olduğunu kaydederek, Bayburt türkülerinin önemli kaynak kişilerinden biri olduğunu hatırlattı. Güleç, 'Bayburt'a Methiye' adlı şiirin Bayburt'un geçmişinde vilayet olma arzusuna duyulan büyük özlemin de bir nişanesi niteliğinde metin olduğunu kaydetti. 



Doç. Dr. Hasan Aktaş'ın kendi şiirini seslendirmesi ile devam eden programda; öğrenciler İrem Apaydın, Gamze Ocaktar, İsmail Çevik, Rufai Bilgen, Muhammet Arslan, Dilara Sağut, Furkan Cömert, Hacı Salih Eraslan, Kudret Kaya, Kader Aktaş, Fatma Aliağaoğlu, Oğuzhan Pekmezci, Halil Coşkun, Furkan Bilgen, Ruhi Sefa Çelik, Özlem Özdemir, Neslihan Küsmiş, Pınar Şahin, birbirinden başarılı performansları ile seslendirdiler.

Programın hayata geçmesinde emekleri olan öğretim üyesi Dr. Osman Oruç, çok özel bir programa imza atan öğrencilerini kutladı. Oruç, "Üniversitemize, fakültemize, edebiyat bölümümüze yakışır çok güzel bir etkinliğe imza attınız. Hepinizi ayrı ayrı kutlar, başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

'Şiir Dinletisi' programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.