“Dünyada ve Türkiye’de Üniversite”

Bayburt Üniversitesi'nin son çalışması “Dünyada ve Türkiye’de Üniversite” adlı kitabı yayınladı.

“Dünyada ve Türkiye’de Üniversite”
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi'nin son çalışması “Dünyada ve Türkiye’de Üniversite” adlı kitabı yayınladı. Üniversite kavramının kapsamlı bir şekilde irdelendiği kitap, bu haliyle dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Bayburt Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye’de Üniversite’nin Geleceği ve Bayburt Üniversitesi” konulu çalıştaydan hareketle yazılan kitapta; ortaya çıkışı, tarihi, işlevleri, sorunlarıyla dünyada ve Türkiye’de üniversite gerçeği irdeleniyor. 562 sayfalık kitap, önsöz ile birlikte 25 makaleden oluşuyor. Kitabın birinci bölümünde teorik çerçevede üniversite, ikinci bölümünde üniversite tarihi, üçüncü bölümünde düşünürlerde/filozoflarda üniversite, dördüncü bölümünde üniversitenin işlevleri ve beşinci bölümünde ise Bayburt Üniversitesi özelinde günümüz yeni üniversitelerinin vizyonu, misyonu ve sorunları gibi konular ele alınıyor.

Dünyada üniversite konusunu enine boyuna ele alan ilk kitap olma özelliği taşıyan “Dünyada ve Türkiye’de Üniversite” kitabı; Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Prof. Dr. Vefa Taşdelen ve Doç. Dr. Mehmet Önal editörlüğünde hazırlandı.
Haber: Bayburt Üniversitesi Basın Bürosu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İBRAHİM ERDOĞAN 7 yıl önce

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ,SELAMLAR SUNARAK,TARİHİ BAYBURTUN"KİMLİK VE
KÜTÜK,KİTABI YAPILMALI"Kİ,KATMA DEĞER OLSUN,SAĞLICAKLA