BESYO'ya rekor başvuru

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 2019-2020 akademik yılı Özel Yetenek Sınavına, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 2 bin 500 kişi başvurdu.

BESYO'ya rekor başvuru
Bayburt Postası - Başvurusu kabul edilen 2 bin 170 adaydan başarılı olan 260 öğrenci yüksekokulda eğitim görmeye hak kazanacak.

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği bölümlerine alınacak 64 kadın, 40 milli sporcu, 8 şehit gazi yakını ve 26 engelli olmak üzere 260 öğrenciyi belirlemek için özel yetenek sınavı yapılıyor.

Üniversitenin kapalı spor salonunun ev sahipliği yaptığı ve üç gün boyunca sürecek sınavlara katılan yaklaşık 2 bin 170 aday, zamana karşı yarışarak; basketbol, voleybol, futbol, hentbol, takla, koşu ve sıçrama duraklarından oluşan parkurda ter döküyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden bireysel ve toplu halde Bayburt’a gelen binlerce öğrenci sınavda renkli görüntüler oluşturdu.

Bayburt Üniversitesi BESYO Müdür Vekili Doç. Dr. Murat Kul yaptığı açıklamada Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun her geçen yıl yükselen bir grafiğe sahip olduğunu dile getirdi. 2 bin 170 adayın sınavda ter dökeceğini aktaran Kul, “Geçen yıl 600 dolaylarında olan aday başvurumuz bu yıl 2 bin 444 oldu. Onaylanan ve sınava kabul edilen aday sayımız ise 2 bin 170 dolaylarında. Bu sayının içerisinde milli sporcu ve şehit gazi yakınlarımıza ayırdığımız kontenjanımız da mevcut. Yine engelli öğrenciler için de olanak sağladık” dedi.

Rektörlük ve Genel Sekreterliğin de destekleriyle yüksekokulun öğrenciler için cazip geldiğini belirten Kul, “Şu anda her geçen gün Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu trendi yükselen, performansı artan bir yüksekokul olma yolunda ilerliyor. Çünkü hem akademik personel sayısının artması hem yüksekokulun bölümlerinin aktifleşmesi bu oranı da arttıracaktır. Bundan sonra daha kalabalık olmasını bekliyoruz. Daha seçici sınavlar yaparak hem Bayburt Üniversites'ine hem Bayburt’a sportif eğitim anlamında destek vermeyi düşünüyoruz. Bu bağlamda sayın rektörümüze desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bu destek hem üniversitemizi hem Bayburt’u en güzel temsil etmemizi sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.  



Anahtar Kelimeler:
Bayburt BesyoMurat Kul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz 5 yıl önce

Yazık.....cok yazık bu cocuklar sadece üniversite okumak İcin okula gidiyorlar. 32 bin beden eğitimi öğretmenliği mezunun bu ülkede iş bulamıyor. Bu co, ukların bir coğu ailelerinin zor şartlarda yeterki okusun dediği ve meslek sahibi olsundedği ailelerin çocukları. Ve bir coğu devlete iş bulacağını sanıyor. Ve mezun olduğunda iş bulamayan binlerce beden eğitimi mezunu gibi boşta kalacak. Üniversite yönetimine ne demeli. Bu cocuklar sınava gire bilmek İcin para yaptırıyorlar. Ne kadar cok aday okadar para.. Sonuc işsiz genclik. Devletin ihtiyaclrı belirlemede boş boş üniversite ac. Tornavidayı tutmadan mezun edilen makina mühendisliği öğrencileri. Muhteşem binalar yapılması cok önemli değildir. İçleri geleceğe yönelik bilimsel teknolojik ve kendi kendini geliştiren üniversite ve çağın hertürlü gelişimini takip eden üniversiteler ve hocalara ihtiyacı var. Binalar değildir başarı... Sonradan yapılan üniversitelerin tamamında aynı problem var. Mevcut üniversitelerin değerini artır. Yeni kasa başlarda ve şehirlerde üniversite acma. Birde bukadar cocuğu üniversiteden mezun etmek yanlışşşşşş. Bir coğu meslek öğrenmeli. Bayburt gibi yerlerde tarım ve hayvancılık liseleri a ılmalı. Her orta okulu bitiren adı anadolu lisesi olan(içi bom boş) okullara gönderme. Liseyi herkes okumamalı son dört yanlışşşşşş. Ağac yaşken eğilir.. Bu ülkedeki genlerin yüzde 15 üniversiteye gitmeli diğer geri kalanı esleki eğitim almalı.

Avatar
bayburt 5 yıl önce

demek ki üniversite tanıtımını iyi yapmış.sabah erkende saat 6:00 da çarşıdaydım lokantalar çorba içenlerle doluydu. sebebi buymuş.

Avatar
vah çoruh 5 yıl önce

hususi marifet imtihanı ..............uydurukcular

Avatar
Besyo 5 yıl önce

Aziz bey bol keseden atıp tutuyorsunuz, bilip bilmeden konuşmak karalamak ne kadar kolay. Üniversite hiçbir başvurusu için öğrencilerden başvuru ücreti almadı, aksine gençlerine spor malzemesi dağıttı. Ayrıca gençlerimizi spora yönlendirmeyin meslek sahibi yapmayıp ne yapmalı ? Toplumun yapısını bozmak için bir adım daha atıp çocuklarımızı sokaklara mı yönlendirmeli ? Kötü alışkanlıklar kazanmasına olanak mı tanımalı ? Yazık sizin gibi zihniyetlere

Avatar
Aziz 5 yıl önce

Beyso bey... Bu cocukların kacı beysodan mezun olduğunda kendi alanı ile ilgili iş bulacak... Sen konuyu cocuklara sahip cıkıp cıkmamaya taşımıssın... Benım söylemiminde meslek sahibi olmasınlar diye bir iddiamız var. Ülkenin geleceği göz önünde bulundurularak mesleki yönlendirmeye bahsediyorum... Yazık ki kısa vadede planlama yapılarak bu genlerin geleceğiyle oynayan zihniyete... Ki eğer gercekten Beyso olarak bana cevap verdiyseniz..