Bayburtlu ülkücüler Türkiye finallerinde

Bayburt Ülkü Ocakları bilgi yarışmasında bölge ikincisi oldu.

Bayburtlu ülkücüler Türkiye finallerinde
Bayburt Popstası - Bayburt Ülkü Ocakları bilgi yarışmasında bölge ikincisi oldu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen bilgi yarışmasının 7. bölge ayağı Erzurum'da gerçekleşti. Her yıl ortaöğretim öğrencileri arasında geleneksel olarak düzenlenen yarışmada Bayburt ekibi Erzurum'un ardından ikinci oldu. Bayburt ekibi Haziran ayında yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Artvin, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars ve  Sivas illerinin katılımıyla gerçekleşen bilgi yarışması Atatürk Üniversitesi'nde yapıldı.  

İslam Ahlakı, Türk Kültürü, genel yetenek ve tarih konu başlıklarında 30 sorunun yöneltildiği yarışmada Erzurum birinci, Bayburt ikinci oldu. İlk 2'ye giren illerin Türkiye finaline katılma hakkı kazandığı yarışma sonunda dereceye giren illere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada Bayburt ekibini yalnız bırakamayan Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkü Ocakları asli görevi olan eğitim ve kültür alanında sürekli olarak faaliyetler düzenlemektedir. Bu yarışmada bunlardan biridir ve gelenekselleşmiştir. Katılım gösteren tüm illere teşekkür, yarışmada başarı elde eden Bayburt ekibimizi yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim. İnşallah hedefimiz Türkiye finallerinde de başarılı olmaktır" dedi. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serdar can 9 yıl önce

Tebrikler başarılarınızın devamını diliyorum