Bayburt Üniversitesi'nin başarı grafiği yükseliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarının, "Üniversiteler 2011 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması" listesi açıklandı. 2010 ve 2011 yılları arasında üniversitelerin kat ettiği mesafeyi de yansıtan URAP araştırma sonuçlarına göre geçtiğimiz yıldan daha başarılı görülen Bayburt Üniversitesi, 2008 yılında kurulmasına rağmen mühendislik alanında 21 üniversiteyi geride bıraktı.

Bayburt Üniversitesi'nin başarı grafiği yükseliyor

2010 ve 2011 yılları arasında üniversitelerin kat ettiği mesafeyi de yansıtan URAP araştırma sonuçlarına göre Bayburt Üniversitesi, geçtiğimiz yıldan daha başarılı...Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarının, "Üniversiteler 2011 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması" listesi açıklandı. 2010 ve 2011 yılları arasında üniversitelerin kat ettiği mesafeyi de yansıtan URAP araştırma sonuçlarına göre geçtiğimiz yıldan daha başarılı görülen Bayburt Üniversitesi, 2008 yılında kurulmasına rağmen mühendislik alanında 21 üniversiteyi geride bıraktı.

Üniversite bulunmayan 9 vilayete üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısıyla kurulan ve 2008 yılında eğitime başlayan Bayburt Üniversitesi’nin, son 2 yıl içinde üniversitelerin akademik performanslarını yansıtan URAP verilerine göre başarı grafiği yükseliyor.

URAP tarafından yapılan araştırma sonuçlarında ilk kez geçtiğimiz yıl (2010) değerlendirmeye alınan Bayburt Üniversitesi, aynı araştırmanın 2011 yılı sonuçlarına göre daha başarılı bir performans sergiledi.

URAP Başkanı ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarında yürütülen çalışma sonucu hazırlanan “Üniversitelerin Akademik Performansa Dayalı Genel Sıralaması”nı düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Akbulut, Türkiye’deki 125 üniversitenin, “Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı” olmak üzere 9 kritere göre sıralandığını belirtti.

Prof. Akbulut, bu yıl ilk kez genel sıralamaya ek olarak üniversitelerin alanlara göre sıralamasını da açıkladı. Akbulut, Mühendislik, sosyal bilimler, temel bilimler, tıp, yaşam bilimleri ve ziraat-çevre bilimleri için 6 ayrı alanda sıralama tablolarının da belirlendiğini açıkladı.

Bayburt Üniversitesi’nin 2010 yılına göre başarı grafiği yükseldi…

2008 yılında 2'inci sıradan atandığı Bayburt Üniversitesi'ne kısa sürede ivme kazandıran Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu'nun, kariyeri de dikkat çekiyor...2010 ve 2011 yılları arasında üniversitelerin kat ettiği mesafeyi de yansıtan URAP araştırma sonuçlarına göre Bayburt Üniversitesi, geçtiğimiz yıldan daha başarılı.

Türkiye’deki üniversitelerin akademik performansını gösteren 'Üniversiteler 2011 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması'na göre Bayburt Üniversitesi ‘Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu’nda 125 üniversite arasında 117. sırada yer aldı.

‘Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 96 üniversite arasında 93. sırada yer alan Bayburt Üniversitesi, ‘2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Sıralaması’nda 2010 yılına göre 51 üniversite arasında 3 basamak daha yükselerek 45. sırada yer aldı.

9 ayrı kategoride yapılan araştırmada Bayburt Üniversitesi, ‘Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Sıralaması’nda ise geçtiğimiz yıla göre 6 basamak daha yükseldi.

68 üniversite arasında 2010 yılında 66. sırada bulunan Bayburt Üniversitesi, 2011 yılında 60. sırada yer aldı.

2008’de kurulan Bayburt Üniversitesi, mühendislik alanında 21 üniversiteyi geride bıraktı…

Araştırma sonuçlarına göre Bayburt Üniversitesi en iyi dereceyi, ‘Mühendislik Alanındaki Üniversiteler Sıralaması’nda gösterdi. 121 üniversitenin araştırmaya dahil edildiği ‘Mühendislik Alanındaki Üniversiteler Sıralaması’nda ise Bayburt Üniversitesi’nin başarı sırası diğer kategorilere göre oldukça iyi.

Sıralamada 104. sıra da yer alan Bayburt Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen bu alanda tam 21 üniversiteyi geride bırakmayı başardı.
Sosyal bilimler alanında yapılan değerlendirmede 120 üniversite arasında 120. sırada yer alan Bayburt Üniversitesi, temel bilimler sıralamasında 125 üniversite arasında 109. sırada, yaşam bilimleri sıralamasında ise 115 üniversite arasında 106. sırada yer aldı.

'Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu'na göre 125 üniversite arasında 117. sırada yer alan Bayburt Üniversitesi’nin 2010 yılında yayınladığı makale puanı 56,21, Toplam Aktif Puanı 8,52, Toplam Bilimsel Doküman Puanı 27,18, Öğretim Üyesi Öğrenci Puanı 41,08 Toplam puanı ise 133,35 olarak açıklandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.