Bayburt Üniversitesi'nde 'Kentsel Dönüşüm' konferansı

Bayburt Üniversitesi Kariyer ve Toplumsal Bilinç Kulübü 'Kentsel Dönüşüm' konulu konferans düzenledi.

Bayburt Üniversitesi'nde 'Kentsel Dönüşüm' konferansı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Kariyer ve Toplumsal Bilinç Kulübü 'Kentsel Dönüşüm' konulu konferans düzenledi. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa, Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kızılaslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bener Güngör, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Kariyer ve Toplumsal Bilinç Kulübü temsilcileri tarafından gerçekleşen sunumla başlayan konferansta Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Akay slayt gösterisi eşliğinde konuşmasını yaptı. Akay konuşmasında "Dere yataklarına, heyelan bölgelerine ve risk alanlarına konut yapılırken yer seçimine dikkat edilmelidir" dedi. 

Mülkiye Baş Müfettişi Yavuz Selim Akkoç ise, kentsel dönüşümün gelişmesine yönelik bakış açısını anlattı. Bayburt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Can ise binalarda yapısal olmayan risklerin neler olduğunu ve deprem risklerinin azaltılması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. 

Konferans, soru cevap bölümü ve plaket takdimiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.celil mürtezaoğlu 10 yıl önce

sn yetkililer,çoruh tabanındaki yapılanmalar,sit alanına pek uyulmamış.!,aksine çoruh
nehri üzerine "konsol yapılarak"işgal edilmiş.?,hiç bir şehirde bu yasak yapılanma yok,?
o dönemdeki belediye bşk,larını ve encümen üyelerini kınıyoruz.

Avatar
Şahika 10 yıl önce

Şimdi kurucu rektör mollamahmutoğlunu hatırlamamak mümkünmü? Kentsel dönüşüme bu şehrin ihtiyacı var dediğinde, yerel yönetim ayaklanmıştı, bizi küçümsüyor diye. Ne oldu? Bakan Güllüce seçim döneminde gelip o dönemin belediye başkanının gözlerinin içine bakıp, bu şehrin kentsel dönüşüme ihtiyacı var demişti. şehrin belediye başkanı nerde? Ya da yerel yönetim. Bakın hiç umurlarındamı? Fazla kaşımayın sonra başınız ağırır. Sizi yukarlara bizi eleştiriyorlar diye şikayet ederler ve onlar da gereğini yapar.