Bayburt Postası - Bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlamayı hedefleyerek, son yıllarda tarımsal faaliyetlerde öncü girişimlerde bulunan Bayburt Üniversitesi, sera ve açık alanlarda; çilek, böğürtlen, gojiberry, güzyemişi, elma, armut, dut, domates, biber, patlıcan, patates, soğan, fasulye, mısır, ayçiçeği gibi türler üzerinde başta yeni nesil, çevre dostu ve yüksek etkili gübreler, mikrobiyal gübreler ve etkili gübreler olan biyostimülanlar olmak üzere yenilikçi bitki beslenme ürünleri ile ilgili çalışmalara devam ediyor.
Tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için ülke genelinde başlatılan seferberliğe, tarımsal araştırma ve uygulama alanlarını aktif bir şekilde kullanarak destek olan Bayburt Üniversitesi, organik koşullarda yetiştirdiği yaklaşık otuz farklı ürünle de tarımsal üretimin sürekliliğine katkı sunacak çalışmalar yürütüyor.
Bu yeniliklerden dolayı ilgilileri kutluyoruz. Şunu merak ediyoruz: Bu yenilikler hangi çiftçilerin tarlasında da uygulanıyor ve üretim atışına nasıl katkılarda bulunuyor?