Bayburt Üniversitesi, önemli tarım çalışmaları yürütüyor

Bayburt Üniversitesi, salgın sürecince gerek tarımsal faaliyetlerin aksamaması gerekse biyoteknoloji ile ilgili çalışmalara bilimsel destek sağlayabilmek için üniversitenin Uygulama ve Araştırma Sahasında bulunan sera ve açık alanlarında önemli çalışmalar yürütüyor.

Bayburt Üniversitesi, önemli tarım çalışmaları yürütüyor

Bayburt Postası - Bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlamayı hedefleyerek, son yıllarda tarımsal faaliyetlerde öncü girişimlerde bulunan Bayburt Üniversitesi, sera ve açık alanlarda; çilek, böğürtlen, gojiberry, güzyemişi, elma, armut, dut, domates, biber, patlıcan, patates, soğan, fasulye, mısır, ayçiçeği gibi türler üzerinde başta yeni nesil, çevre dostu ve yüksek etkili gübreler, mikrobiyal gübreler ve etkili gübreler olan biyostimülanlar olmak üzere yenilikçi bitki beslenme ürünleri ile ilgili çalışmalara devam ediyor.

Tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için ülke genelinde başlatılan seferberliğe, tarımsal araştırma ve uygulama alanlarını aktif bir şekilde kullanarak destek olan Bayburt Üniversitesi, organik koşullarda yetiştirdiği yaklaşık otuz farklı ürünle de tarımsal üretimin sürekliliğine katkı sunacak çalışmalar yürütüyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıfat Yıldız 3 yıl önce

Bu yeniliklerden dolayı ilgilileri kutluyoruz. Şunu merak ediyoruz: Bu yenilikler hangi çiftçilerin tarlasında da uygulanıyor ve üretim atışına nasıl katkılarda bulunuyor?