Bayburt Üniversitesi, öğretmenleri unutmadı

Geçtiğimiz günlerde Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleştirilen etkinliğin ardından Bayburt Üniversitesi de, Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi kapsamında öğretmenlere özel bir program düzenledi. İl genelinde görev yapan tüm öğretmenlerin davet edildiği programda bir konuşma yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Mollamahmutoğlu, tüm öğretmenlere birlik ve fedakârlık çağrısında bulundu. 

Bayburt Üniversitesi, öğretmenleri unutmadı

Geçtiğimiz günlerde Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleştirilen etkinliğin ardından Bayburt Üniversitesi de, Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi kapsamında öğretmenlere özel bir program düzenledi. İl genelinde görev yapan tüm öğretmenlerin davet edildiği programda bir konuşma yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Mollamahmutoğlu, tüm öğretmenlere birlik ve fedakârlık çağrısında bulundu. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Başöğretmen Atatürk ve tüm şehit öğretmenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlik öncesinde Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Elif Şahin tarafından Rektör Murat Mollamahmutoğlu’na çiçek verildi. Mollamahmutoğlu, kendisine verilen çiçeği, tüm öğretmenler adına, davetliler arasında bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Özgenç’e takdim etti.

Öğretmenler adına bir konuşma yapan Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce Öğretmeni Çağla Aysal, insanları eğitmenin, öğrendiklerini hayata geçirmelerini sağlamanın öğretmenlerin görevi olduğunu vurguladı. Öğretmenlik mesleğine bu yıl başlayan Çağla Aysal yaptığı konuşmada, “Öğretmen ciddidir, dürüsttür, sorumludur. Toplumun kendisinden neler beklediğinin farkındandır. Tutarlıdır, idealisttir. Değişimlere açık, yeniliklerin öncüsüdür. Yaratıcı ve çözümleyicidir. Topluma örnek olandır.” dedi.

Atatürk’ün eğitim üzerine söylemiş olduğu sözleri hatırlatan Aysal, “Bir ulus savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlara dönüşmesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bayburt Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Esen Taşğın, Öğretmenler Günü’nün, Türk öğretmenine olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günü olduğunu belirterek sözlerine başladı.  “Her meslek kendi içerisinde bir değere ve zorluk dercesine sahiptir. Ancak söz konusu çocuk ya da gençlerin yetiştirilmesi olunca, öğretmenlik mesleğinin önemli ve öncelikli konumu hemen kendisini belli etmektedir.” diyen Taşğın “ Çocuklar ve gençler yalnızca ailelerinin değil ülkenin de geleceğidir. Bu zorluğu göğüsleyen öğretmenler maddi ve manevi açıdan ne kadar mutlu ve huzurluysa ve güven içerisindeyse, bizler de o kadar mutu ve huzurlu olabiliriz.”

Öğrencilerine de nasihatte bulunan Taşğın, konuşmasına şöyle devam etti; “ Burada alacağınız eğitimin ardından, omuzlarınızda ağır bir sorumlulukla, görevinizi layıkıyla yerine getirmek için bulunduğunuz yöreyle bütünleşerek ve sürekli kendinizi yenileyerek, topluma ışık saçan birer birey olmanız gerektiğini asla unutmayın.”

“Toplumun nerede olmasını istiyorsak, o yönde fedakârlık yapalım.”

Rektör Prof. Murat Mollamahmutoğlu tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, düzenlenen etkinliğin bir alternatif kutlama programı olmadığını, toplumun her katmanıyla el sıkışma, beraber olma ve Bayburt’ta sosyal dönüşüm ve dayanışmayı sağlamanın bir parçası olduğunu belirtti. “Öğretmenler en karanlık köşelerin aydınlatıcı lambalarıdır. Hangi zorlukları, hangi fedakârlıkları yaşadığınızı biliyoruz. Ancak fedakârlık bu işe gönül verenlerin en temel unsurudur” diyen Mollamahmutoğlu, öğretmenlerin görevinin sadece kendilerine sunulan programı tamamlamak olmadığını ifade etti.

Üniversiteye gelmiş olmasına rağmen gençlerin bir kısmının temelsiz ve yetersiz olduğunu üzülerek müşahede ettiklerini vurgulayan Mollamahmutoğlu bütün çabalara rağmen, ülke olarak nitelikli insanlar yetiştirilemediğini söyledi.  “O halde bir şeyi sorgulamak gerekiyor. Bunların kabahati tamamen öğretmenler midir? Elbette ki değil” diyen Mollamahmutoğlu eğitim sistemi ve düzeninden, eğitim-öğretim programlarının düzenlenmesine kadar inen temel sorunlar bulunduğunu vurguladı.

Mollamahmutoğlu şöyle devam etti; “Öğretmenlerimiz iki tane romanı çok iyi hatırlayacaklarıdır. Bir tanesi Beyaz Zambaklar Ülkesinde, diğeri de İran’ın ücra bir köşesinde Necdet Necefi’nin yaşamıdır. Bunlar model öğretmenlerdir. Bulundukları şartlardan şikâyet eden değil, bulundukları şartlarla mücadele edip, o yörenin insanını olması gerektiği konuma taşıyan insanlardır. Çünkü siz bir insanın nerde olduğunu, nasıl olması gerektiğini düşünüyor ve ona o şekilde davranıyorsanız işte o bizim tanımladığımız nitelikli insan olacaktır.” dedi.

Programda, Mecit Akyüz yönetiminde müzik dinletisi de yer aldıSıkıntıların ve şikâyetlerin her zaman olacağını, daha da vahim olarak öğretmenlerin vicdanla cüzdan arasında bırakılmış olabileceğini söyleyen Mollamahmutoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Ama vatanperver insan fedakâr insandır. Bizlerin de bugün buralarda olmamızın nedeni budur. Gördüğümüz yanlışlıkları ve aksaklıkları giderebilmek ve Türkiye’nin Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den ibaret olmadığını göstermek için sizler gibi ben de öğretmenlik yapmaktayım. Geliniz üniversitemizin bu Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi içerisinde el ele verelim ve bu toplumun nerede olmasını istiyorsak o yönde ve güzergahta fedakarlık edelim. Farklılıklarınızı koruyup, halkla bütünleşme yerine, tamamen bulunduğuz coğrafyaya benzeyerek yaşamayı tercih ediyorsunuz. Sevgili arkadaşlar, bulunduğunuz coğrafyada inandığınız doğrular neye mal olursa olsun, bedeli ne olursa olsun ısrarcı ve teşvikçi olun.”

Bayburt Üniversitesi’nde müzik dersi veren Murat Mecit Akyüz’ün yönetiminde, öğrencilerin seslendirdiği şiir ve halk müziğinin birbirinden seçme eserleriyle devam eden program, Rektör Mollamahmutoğlu’nun öğretmenlere çeşitli hediyeler ve çiçek vermesiyle sona erdi.

Öğretmenler daha sonra Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan eşliğinde üniversiteyi gezerek bilgi aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.