Bayburt Üniversitesi'nin İki Farklı Projesine KUDAKA Desteği

Bayburt Üniversitesi tarafından hazırlanan iki farklı proje Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından destek almaya hak kazandı. 

Bayburt Üniversitesi'nin İki Farklı Projesine KUDAKA Desteği

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Coğrafi İşaret ile Bayburt Gelişiyor" başlıklı proje ile Bayburt Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Projelendirilmemiş Fikir Kalmasın" başlıklı proje KUDAKA tarafından destek almaya hak kazandı.

KUDAKA tarafından çağrısı yapılan 2022 Yılı Teknik Destek Programı 1. dönem başvuruları kapsamında, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül yürütücülüğünde Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Projelendirilmemiş Fikir Kalmasın" başlıklı projenin koordinatörlüğü ise Dr. Öğr.  Üyesi Didem Güleryüz tarafından yapılacak. Proje kapsamında, akademik personel ve öğrencilere genel proje yazma, proje yönetimi döngüsü ve Avrupa Birliği Projeleri Hazırlama ve Uygulama Teknikleri Eğitimi verilerek proje yazma hakkında farkındalık oluşturulması ve üniversitede yürütülen projelerin sayısının artırılması amaçlanıyor.

KUDAKA tarafından destek almaya hak kazanan diğer bir proje ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Coğrafi işaret ile Bayburt Gelişiyor" başlıklı proje oldu. Proje kapsamında markalaşma, coğrafi işaret ve önemi, e-ticaret ve sosyal medya reklam yönetimi konularında özel sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik personel ve öğrencilerinden oluşan 100 kişilik gruba eğitim verilmesi planlanıyor. Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz’ın yapacağı proje ile coğrafi işaretli ürünler hakkında farkındalık oluşturulması, bölgedeki coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılarak markalı ürünler haline getirilmesi ve daha geniş pazarlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Projelerin KUDAKA tarafından destek görmesinin Bayburt Üniversitesi açısından memnuniyet verici bir durum olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, projelerde emeği geçenlere teşekkür ederek, projelerin Bayburt’a ve Bayburt Üniversitesine hayırlı olmasını diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.