Bayburt Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu

Bayburt Üniversitesi'nde "ByLock"u kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu
Bayburt Postası - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Bayburt Üniversitesinde çalışan, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Bayburt Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bayburt merkezli olarak Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Bayburt Üniversite tarafından daha önce  KHK ile ihraç edilen M.B. ve T.G., ile açığa alınmış olan H.K ve  K.Y. (bylock kullandıkları tespit edilmiş) ve idari soruşturmasının sürdüğü D.T. FETÖ/PDY kapsamında Bayburt Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.