Bayburt Üniversitesi'nden 'Patent' başarısı

Bayburt Üniversitesi'nce yapılan 3 farklı işlevdeki Armatür bataryası, Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘tasarım’ alanında tescillendi.

Bayburt Üniversitesi'nden 'Patent' başarısı
Bayburt Postası - Akademinin yanı sıra sektöre katkı sunacak bilimsel faaliyetlerin de desteklendiği Bayburt Üniversitesi'nde, çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Mühendislik Fakültesi Hidrolik Bölümü, farklı işlevlerdeki 3 armatür bataryasının patentini aldı.

Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Serencam ve ekibi tarafından tasarlanan 3 farklı işlevdeki Armatür bataryası, Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘tasarım’ alanında tescillendi. Su salınımı ve sarfiyatını asgari seviyelere indiren tasarımlar, sektörün yanı sıra sürdürülebilir kalkınmaya da destek sağlayacak. Verimlilik-dekoratiflik-işlevsellik ilkeleriyle tasarlanan bataryaların, suyun küresel probleme dönüştüğü bir ortamda, birçok kuruluşa ilham olacağı düşünülüyor.

Ürün geliştirme ve patent süreci hakkında konuşan Serencam, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Dekan Prof. Dr. Hanefi Bayraktar'ın koşulsuz desteklerini hissettikleri süreçte ekip çalışmasının meyvesini topladıklarını, 2017 01110 numaralı patenti üniversiteye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 69 6 yıl önce

Bayburt'ta böyle yeni yerli ve milli icatlar görmek bizleri sevindiriyor üniversitemiz bilim adamlarına teşekkür ediyoruz