Bayburt Üniversitesi'nden kalkınmaya yönelik düşünce ve öneriler

Bayburt Belediyesi’nin düzenlediği ‘İl Oluşumuzun 30. Yılında Bayburt’un Kalkınmasına Yönelik Düşünce ve Projeler’ Paneline katılan Bayburt Üniversitesi akademisyenleri, ‘3T’ olarak formüle dökülen ‘Tarım, Taş ve Turizm’ başlıklarında yürüttükleri projelerin detaylarını ve çözüm önerilerini anlattı.

Bayburt Üniversitesi'nden kalkınmaya yönelik düşünce ve öneriler
Bayburt Postası - Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın yönettiği iki oturumda gerçekleşen panelin ilk oturumunda Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve BAYPROJE temsilcisi Akın Bayrak sunumlarını gerçekleştirdi. Panelin ikinci oturumunda ise Bayburt Üniversitesi akademisyenlerinden Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Tekin ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Dr. Öğr. Üyesi Emine Taş, projelerine ilişkin detayları sundu.

Organik tarım ve hayvancılık konularında Bayburt Üniversitesi’nin yürüttüğü projeleri sunan Prof. Dr. Aksakal, saha uygulamalarındaki tüm gelişmeleri çiftçilere yansıttıklarını belirtti. Aksakal, çiftçilerle koordineli çalıştıklarını ileterek bölgedeki sorun tespitlerine yönelik çözüm önerilerini ve üniversite olarak üstlenme arzusunda oldukları sorumlulukları açıkladı.

Bayburt taşından ürettikleri çeşitli ürünleri kapsayan üniversite ve TÜBİTAK destekli projelerin detaylarına sunumunda yer veren Doç. Dr. Tekin ise, kamu-üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde sektörel başarıyı sağlayacak tanıtım ve üretim çeşitliliği önerilerini dinleyenlerle paylaştı.

Bayburt turizmini medyatik imaj ve farkındalık düzeyinde değerlendiren saha çalışmasının sonuçlarını paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Taş ise, sosyal medya odaklı imaj manipülasyonlarına dikkat çekerek turizmin önündeki engeller arasında göz ardı edilen büyük çaplı bir soruna parmak bastıklarını söyledi. Taş, imaj ölçümleri neticesinde birçok projenin altyapısını kurduklarını dile getirerek kent kolektifine yönelik çeşitli öneriler sundu.

Panele katılan kent yöneticileri ve onur konuklarından İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Yahya Akengin Bayburt’a hizmet etmiş yönetici pozisyonunda katılımcılar Bayburt Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a özel teşekkürlerini ileterek çözüm önerileri üzerinde çalışacaklarını bildirdiler.

Panel sonunda Bayburt Belediyesi tarafından Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve akademisyenlere plaketleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gadalar 5 yıl önce

Masal anlatmış bunlar gençler kaçıyor ne taşı ne tarlası boş laf salatası

Avatar
kadir temür 5 yıl önce

sağlık türizm"zehirsiz ziyaret yılanları ile tedavi,yılancık-miğren-sedef-emes vb,
basında yayımlandı,değerli yetkililer tarafından hizmete sunlması,dünya ölçeğinde
bayburtumuza katma değer katacaktır,saygı ile.eyüp sultan bayburt derneği temsilciliği

Avatar
kadir temur 5 yıl önce

hoca ahmet yesevi-hacı bektaş veli atası"hz.ali.oğlu"muhammet hanefi*el-kebir,in
mezarı balca köyü Bayburtta olması inanç ziyaretine katma değer katacaktır.saygı
ile.eyüp sulatan bayburt temsilciliği.

Avatar
murat uyar 5 yıl önce

sn oturum başkanı rıfat bey bazı önerileri oldu,ne kaderki devasa proje olan demiryolu
için özveride bulunmadı.?,büyük talihsizllik.???

Avatar
Misafir 5 yıl önce

Naci Ağbal'ın sayesinde Bayburt'a akan milyonların ülke ekonomisine katma değerini de sorgulayın. Çok şanslısınız

Avatar
Mehmet Güveli 5 yıl önce

Bayburt için düşünen üretmek isteyen, amiyane tabirle kendini paralayan herkese selam olsun.
Bu toplantıda tabiki yapılan emeğe saygı duymak ve bu tarz programların devam etmesini sağlamak lazım, toplantı sonrasıda bir komisyon kurarak bir sonra ki toplantıya yapılanlar ile ilgili bilgi sunmak ve adeta toplantılar göstermelik değil dedirtmek ve sonuç almak lazım.
Benim bu toplantıya yönelik tabi ki eleßtirim olacak, üzülerek söylemeliyim ki en önemli -T- hiç gündeme gelmedi,halbu ki tek gunddmlim -T-, olmalıydı, bu yük ve taşımacılik ve gelişimin -T- si olan Tren yolunun -T- si olmalı.
Bu anlatılan -T- ler Tren -T- sinin alt projeleridir, tren varsa ticaret var gelişme var, vesselam