Organik tarım ve hayvancılık konularında Bayburt Üniversitesi’nin yürüttüğü projeleri sunan Prof. Dr. Aksakal, saha uygulamalarındaki tüm gelişmeleri çiftçilere yansıttıklarını belirtti. Aksakal, çiftçilerle koordineli çalıştıklarını ileterek bölgedeki sorun tespitlerine yönelik çözüm önerilerini ve üniversite olarak üstlenme arzusunda oldukları sorumlulukları açıkladı.
Bayburt taşından ürettikleri çeşitli ürünleri kapsayan üniversite ve TÜBİTAK destekli projelerin detaylarına sunumunda yer veren Doç. Dr. Tekin ise, kamu-üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde sektörel başarıyı sağlayacak tanıtım ve üretim çeşitliliği önerilerini dinleyenlerle paylaştı.
Bayburt turizmini medyatik imaj ve farkındalık düzeyinde değerlendiren saha çalışmasının sonuçlarını paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Taş ise, sosyal medya odaklı imaj manipülasyonlarına dikkat çekerek turizmin önündeki engeller arasında göz ardı edilen büyük çaplı bir soruna parmak bastıklarını söyledi. Taş, imaj ölçümleri neticesinde birçok projenin altyapısını kurduklarını dile getirerek kent kolektifine yönelik çeşitli öneriler sundu.

Panel sonunda Bayburt Belediyesi tarafından Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve akademisyenlere plaketleri takdim edildi.

Masal anlatmış bunlar gençler kaçıyor ne taşı ne tarlası boş laf salatası