Bayburt Üniversitesi'nde danışma kurulu toplantısı

Bayburt Üniversitesi’nin gelişimine katkı sunmak için kamu kurumları ve STK temsilcilerinin katılımıyla kurulan danışma kurulu toplandı.

Bayburt Üniversitesi'nde danışma kurulu toplantısı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nin gelişimine katkı sunmak için kamu kurumları ve STK temsilcilerinin katılımıyla kurulan danışma kurulu toplandı.

Bayburt Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar, Bayburt  Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Ömer Can, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü. Doç. Dr. Metin Uçurum, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Ümit Girgel, Demirözü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Yaşar Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdür Soner Can, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Bilgiç, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hanci, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Eczacılar Odası Bayburt İl Temsilcisi U. Ahmet Aker veZiraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Töman tarafından katılımcılara, üniversitenin 2013 ile 2017 yılları arasındaki fiziksel, bilimsel, kültürel ve akademik gelişimini anlatan sunum yapıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise konuşmasında gelişim sürecini geçen dönemki toplantıya oranla üniversite bünyesine bir yeni fakülte, iki meslek yüksekokulunun kazandırıldığını aktararak, danışma kurulu üyelerinden de şehrin ihtiyaçlarını öne çıkaran öneri ve görüşleri hakkında istişarelerde bulundu.

Üniversitelerin şehirlere katkı sağlayabilmesi için STK’lara büyük görevler düştüğünü, şehrin yapısal reformunun sadece üniversiteler ile sağlanmayacağını belirterek, şehirde yaşayanların da gelişime destek olması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda, üniversite sanayi iş birlikteliğinin geliştirilmesi başta olmak üzere turizm yönünden de Bayburt'un geleceğine yönelik çeşitli çalışmaların değerlendirileceğini ifade eden Rektör Coşkun, "Üniversitemiz tüm imkanları ile Bayburt’a çeşitli alanlarda katkı sağlayacak birçok çalışmalara destek olmakla birlikte bu kapsamda yeni çalışmaları da yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin son 3 yıllık gelişim sürecini beğenen danışma kurulu üyeleri de sektörel yönden beklentilerini dile getirdiler.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.