Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane'de anlatıldı

Tercih döneminde bölgenin cazibe merkezi olma hedefinde çıtayı yükselten Bayburt Üniversitesi çevre illerdeki liselere yönelik tanıtım ziyaretleri kapsamında Gümüşhane ilçeleri Köse, Kelkit ve Şiran'a ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. 

Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane'de anlatıldı

Bayburt Postası - Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal koordinasyonunda yapılan ziyarette, üniversitenin vizyonu, öğrenciye vaatleri, dijitalleşen altyapı ve proje olanakları, çağdaş küresel eğitime entegre edilen bölüm ve program müfredatları hakkında etkileşimler yaşandı.

Üniversitemizin kurumsal haberleşme ve halkla ilişkiler kanallarının sürekli aktif çalıştığı bilgisinin iletildiği ziyarette, öğrencilerin tüm meraklarına anında yanıt üreten bir iletişim altyapısını kurduklarını belirten Rektör Yardımcısı Kadakal, ilaveten tanıtım broşürlerini de öğrencilerle paylaştıklarını söyledi.

Ziyaret heyeti Köse'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi; Kelkit'te Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Abdülhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile Muammer ve Enver Şahin Anadolu Lisesi; Şiran'da ise Şiran Fen Lisesi, Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi ile Şehit Hakan Aydoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri ile buluştu.

Ziyaretler üzerine değerlendirme yapan Rektör Yardımcısı Kadakal, öğrenci tercihlerine etki eden faktörleri kavramaya çalışırken ulusal ve uluslararası düzeydeki makro başlıklar dışında yerel ve bölgesel başlıklarla da karşılaştıklarını belirtti. Birçok öğrencinin ailesine ve yaşadığı şehrin kültürel dokusuna yakın olma kriterini öncelikli tutmasını iki taraflı bir fırsat olarak değerlendirdiklerini bildiren Rektör Yardımcısı Kadakal, "Bayburt, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu çevresi için tam bir kesişme noktası ve ekonomi ile güven parametreleri açısından öğrenci dostu bir şehir. Bu güçlü yönü öğrenci eğilimleri ile bütünleştirdiğimizde tercih olayı karar öncesi bir durumdan kararlılık evresine geçiyor. Bu ziyaretlerin amacı, kararsızlık durumunda olan evlatlarımıza güvenli, kaliteli, akademi ve sosyallik dolu bir eğitim vaat ederek onları kendi geleceklerine teşvik etmek" ifadelerini kullandı.

Ziyarette kendilerine en güzel şekilde ev sahipliği yapan tüm kurum ve okul yetkilileri ile birlikte öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini ileten Rektör Yardımcısı Kadakal, birlikte yeni ufuklara ilerleme temennisini dile getirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.