Bayburt Üniversitesi bu alanda zirveye oturdu!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuarı’nın, "Üniversiteler Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması" listesi dikkat çekiyor.

Bayburt Üniversitesi bu alanda zirveye oturdu!
Bayburt Postası - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuarı’nın, "Üniversiteler Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması" listesi dikkat çekiyor. Bayburt Üniversitesi tüm üniversitelerin genel puan tablosu sıralamasında ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 5 sıra yükseliş gösterdi.

2012’de tüm üniversitelerin genel puan tablosu sıralamasına göre 125 üniversite arasında 122’nci sırada bulunan Bayburt Üniversitesi, 2013’te 117’nci sıraya yükselirken, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasına göre ise 51 üniversite arasında 48’inci sırada iken 43’üncü sıraya yükseldi.

Bayburt Üniversitesi bu sonuçlara göre, makale ve bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi verilerden elde edilen puanlamaların geneli itibariyle 125 üniversite arasında sondan sekizinci oldu.

2011’e ancak geri döndü

URAP Araştırma Laboratuarı tarafından yapılan değerlendirmelere ilk kez 2010 yılında dahil edilen Bayburt Üniversitesi, son 4 yıl içinde en iyi performansını 2011 yılında gösterdi.

2011’de, bir önceki yıla göre başarı sıralamasında 7 sıra birden yükseliş gösteren Bayburt Üniversitesi, 2012’de ise 6 sıra birden gerilerken 2013’te de 5 sıra yükselebildi.

1 öğretim üyesi başına, 100 öğrenci!


Diğer yandan, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı verilerini de güncelleyen URAP, Bayburt Üniversitesi’nde bir öğretim üyesine 100 öğrencinin düştüğünü belirledi.

Buna göre Bayburt Üniversitesi, 2011’de Ardahan Üniversitesi, 2012’de Nevşehir Üniversitesi’nin ardından bir öğretim üyesi başına en fazla öğrencinin düştüğü üniversite iken 2013’te zirveye oturdu. Bayburt Üniversitesi’ni 70 öğrenci sayısıyla Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi takip etti.

2013’te bir öğretim üyesi başına en fazla öğrencinin düştüğü üniversite olan Bayburt Üniversitesi’nin, URAP Araştırma Laboratuarı tarafından yapılan değerlendirmelere ilk kez dahil olduğu 2010 yılına ait rakamları da dikkat çekti. Verilere göre öğrenci sayısının az olduğu 2010 yılında 1 öğretim üyesine düşen öğrenci sayısı sıralamasında 125 üniversite arasında 8’inci iken, 2013’te ilk sıraya yerleşmesi, Bayburt Üniversitesi’nin öğrenci sayısının artışına paralel öğretim üyesi sayısını artıramadığını net bir şekilde ortaya koydu.

URAP verilerine göre işte son 4 yılda Bayburt Üniversitesi:



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.