Bayburt Üniversitesi alternatif tedavi yollarını araştırıyor

Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup araştırmacı, tıbbi öneme sahip bitkilerin tespiti ve sınıflandırılması için çalışma başlattı.

Bayburt Üniversitesi alternatif tedavi yollarını araştırıyor
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup araştırmacı, yüzyıllardır bölgede kullanılan birçok alternatif tedavi yöntemleri ile Bayburt merkez ve köylerinde dağılım gösteren tıbbi öneme sahip bitkilerin tespiti ve sınıflandırılması için çalışma başlattı.

Üniversite bünyesindeki fakülte ve yüksekokullar ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı çalışanlarından oluşan ekip, Bayburt ve yöresinin bitki örtüsünde şimdiye kadar tespit edilmiş olan 613 bitki çeşidinden tıbbi öneme sahip olan ve halk arasında yıllardır tedavi için kullanılan türlerin tespitini yapmak üzere kolları sıvadı.

Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Hamit Emre Kızıl’ın üstlendiği araştırma kapsamında Bayburt’un çevresel (ekolojik) şartları gereği yalnızca bu bölgede yetişen ve dünyanın başka bölgelerinde yetişme ihtimali olmayan bitkilerin biyolojik özelliklerinin de tespit edilmesi planlanmakta olup, çalışmanın ilk sonuçlarının 2018 yılında alınması amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yesinler incinizi 7 yıl önce

Sizin Bayburt'un incisi diye tabir ettiğiniz Bayburt Üniversitesi olsa olsa rektörün, yandaşlarının, çocuklarının incisi olur. rektör yardımcılarının çocuklarının incisi olur, bayburtun değil bayburtlunun değil. rektör yardımcılarının açıktan okuyan çocuklarının otağı olur, öğretim görevlilerinin kardeşlerinin otağı olur. böyle bir açıklama yapsın rektör bey. yandaşların ölçülerini verip üniversiteye öğretim görevlisi almayla alakalı.

Avatar
Yesinler incinizi 2 7 yıl önce

Aynen öyle kardeşim üniversite yol geçen hanı alakasız insanlar hakedenlerin hakkını yiyerek alınıyor bakın bakalım kaç tane Bayburt'lu akademisyen istihdam edilmiş bir sürü hakkı yenen öğretim elemanı var. Üniversite tarikat usulü eleman alıyor yarın bunlar da Feto gibi olursa hepinizin kökünü kazırlar haberiniz ola. Zira bu devlet hiçbir haksızlığı yanınıza bırakmaz. Teşekkürler Bayburt postası sıkıntılarımızı dile getirdik, şunu da ifade edeyim Rabbim biliyor bu üniversite de defalarca hakkım yendi, hakkımızı yiyerek alınan aramzadeleri de biliyoruz burada olmadı ötede yakalarını bırakmayacağım. Böyle usulsüzlük yapanlar da bunun hesabını verecekler elbet. Sabır iyidir ... Çalışmaya devam

Avatar
bayburtlu 7 yıl önce

çok merak ediyorum kaç yıl sonra şunu bulduk diyecekler. yada kaç 10 yıl sonra.

Avatar
Bayburt Ahalisi 7 yıl önce

Çalışmak , özellikle üniversitelerin çalışması çok iyi. Burada şunu sormak gerekmiyor mu ?
KİM HANGİ MESLEKTE ve NEYİ NASIL ARAŞTIRACAK?
Üniversitemizde, bitkiler ile ilgili BOTANİK, Agrostoloji, ... vs bölümleri mi var ?
Birşeye başlarken nasıl başlarsan öyle gider. Lütfen Üniversite camiamızı uyarıyoruz. İNTERNETTEKİ BİLGİLERİ KOPYALA YAPIŞTIR YAPMAYALIM. ARAŞTIRMA YAPALIM. HANİ ÜNİVERSİTELER ve AKADEMİSYENLER BUNU YAPAR YA....

Avatar
John Snow 7 yıl önce

Çok başarılı bir proje Bayburt'un bu tip çalışmalara ihtiyacı var tebrik ederim

Avatar
Bayburtlu Gada 7 yıl önce

Bayburt'un incisi olan ünüversitemiz başarılı bir projeye daha imza atmış bulunmakta. Bayburt ahalisi olarak Rektörümüze ve emeği geçen hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Üniversitemiz bilimsel araştırma şekli ve teknikleri bakımından son derece donanımlı hocalara ve teknik ekipmana sahiptir. Üniversitemiz fakülte, yüksekokul ve diğer birimleri uzmanlık alanlarında araştırma yapabilme yetkinliğine sahiptir. Botanik bir bölüm adı değildir böyle bir bölüm adı hiçbir üniversitede yoktur. Ancak Otsu ve odunsu bitkilerle çalışma yapabilecek ve ihtisaslarını bu alanda yapmış birçok öğretim üyesi bayburt üniversitesinde mevcuttur. Yine bu bitkilerin etken maddelerinin ne işe yaradığını tespit edebilecek uzmanlıkta onlarca bilim insanı da mevcuttur. Hatta organik tarım ile ilgili bölüm bile mevcuttur. Ayrıca Bayburt üniversitesi internetten bilgi alan değil internete bilgi veren bir kurumdur. ÜZÜM BAĞCI ilişkisi...

Avatar
Bayburt Ahalisi 7 yıl önce

BOTANİK nedir? En azından yandeks ve google a sorup öğrenmesi gerekenler var. Bu arkadaşlar Bayburtta hangi yıllarda engelli doğum oranının arttığını ve bunun nedenini bilmez ? Bu vebade beceriksiz siyasileri de bilmez. SODES projelerinde başarılı olan eğitmenlerin NEDEN İL DIŞINA SÜRÜLDÜĞÜNÜ de bilmez, hangi dershanecinin kimle iş tutuğunu da söylemez. Polemiğe gerek görmüyorum. Herkes bunların farkında, sadece YAZMIYOR, YAZAMIYOR. Bizim derdimiz; UYUMUYORUZ, YEMİYORUZ, YAZIYORUZ demek birilerine.GÖREVLERİN YALAKALARA İŞ BİLMEZLERE DEĞİL, İŞİ BİLENLERE VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ haykırmak siyasilere. VE HEDEFİMİZ BÜYÜK SİZLE UĞRAŞAMAYIZ, EZİP GEÇERİZ GÖREVİNİZİN HAKKINI VERİN, deyip birilerinin cücük beyinlerini açmaya çalışmak vesselam.

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ASLA AMA ASLA GELİŞMEZ ÇÜNKÜ TAMAMEN BİAT KÜLTÜRÜYLE HAREKET EDİYOR GERÇEK ANLAMDA KALİTE İSTENMİYOR HERHANG BİR BÖLÜM AÇMAKLA BAYBURT ÜNİVERSİTESİ KALİTEYİ YAKALAYAMIYOR KALİTELİ BÖLÜM GEREKLİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE ERZİNCAN KATÜ RİZE ÜNİVERSİTELERİNE BAKIN BİR DE BAYBURTA BAKIN NE KADAR GEREKSİZ BÖLÜM VARSA BAYBURTTA VAR TIP DİŞ ECZACILIK HUKUK ULUSLARARASI İLİŞKİLER MİMARLIK BUNLARIN HİÇBİRİ YOK BUNLAR OLMADAN NASIL İLERLEME OLACAK AYRICA BAYBURTLU AKADEMİSYEN ALMAMA GİBİ BİR KURAL MI VAR BUNU DA YENİ ÖĞRENDİK BU ÜNİVERSİTE SADECE BİRİLERİNİN YEDİĞİ HERHANGİ BİR YER YANİ BAŞARI FALAN DA KİMSE BEKLEMESİN BAYBURTLUYA DA ZERRE KADAR FAYDASI YOK İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ YAZDIM BİRİLERİ KIZACAK AMA OLSUN