'Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi'nde sona gelindi

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bayburt'a kazandırdığı 'Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi' açılışı için gün sayıyor.

'Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi'nde sona gelindi

Bayburt Postası - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanarak 2020 yılı Mart ayında Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşme ile başlatılan toplam 1 milyon 420 bin lira bütçeli “Bayburt Bilim ve Sanatla Geleceğini Tasarlıyor” projesi kapsamında Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi'nde sona gelindi. 

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası üst katında oluşturulan merkezde incelemelerde bulunan Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Proje Koordinatörleri Hüseyin Akdoğan ve Samet Yavuz Terzi’den kurulumu gerçekleştirilen atölyelerle ilgili bilgi aldı.

Kodlama ve Yazılım, Robotik, 3 Boyutlu Tasarım, Model Uçak-Drone, AstroSTEM, Yabancı Dil, Zeka Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Heykel-Seramik, Ahşap İşleme ve Yaratıcı Drama olmak üzere toplam 12 atölyeden oluşan merkezin kurulumunda projeye 1.280.000 TL hibe desteği sunan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na eğitime verdikleri destekten ötürü teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, “Merkezimizin kurulumunda projemizden desteklerini esirgemeyen sayın Valimiz Cüneyt Epcim başta olmak üzere KUDAKA Genel Sekreteri sayın Oktay Güven’in şahsında tüm ajans personeline şükranlarımı sunuyor ve gecesini gündüzüne katarak merkezimizin kurulumunu gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelimize de teşekkür ediyorum. Projemiz kapsamında kurulan bu atölyelerimizden ilimiz genelinde öğrenim gören okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm öğrencilerimiz faydalanacaktır. Ayrıca bu atölyelerimizde çeşitli mesleki ve sanatsal kurslar düzenleyerek tüm halkımızın istifadesine de sunacağız. Bu atölyelerde çocuklarımız ve gençlerimiz bir yandan ilgi duydukları alanlarda becerilerini geliştirirken diğer yandan Teknofest ve MEB Robot gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanarak ilimizi temsil edeceklerdir. Yine bu merkezimizde Bakanlığımızın 2023 vizyonunda hedeflediği Tasarım ve Beceri atölyeleri ile ilgili kazanımları çocuklarımıza ve gençlerimize edindirme imkânı da bulmuş olacağız. Açılış hazırlıkları süratle devam eden merkezimizin geleceğimizin mimarı olacak yavrularımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Proje kapsamında oluşturulan atölyelerin tanıtımında ise proje Koordinatörlerinden Hüseyin Akdoğan bilgiler verdi. Yaratıcı Drama atölyesinin sahne sanatları anlamında öğrencilere becelerini geliştirebilecekleri tüm ortamları sunduğunu belirten Akdoğan, Yabancı Dil atölyesinin ise, yaşayarak, hissederek yabancı dil öğrenme temeli üzerine kurulduğunu ve atölyede kalem, kağıt, defter, kitap gibi metaryallerin kullanılmayacağını, birebir canlandırma faaliyetleri ile yabancı dil eğitimi verileceğini ifade etti. Akdoğan, Zeka Oyunları atölyesinde Türkiye'de ve dünyada oynanan ve yarışmaları düzenlenen 80 çeşit zeka oyununun oynanabileceğini, müzik atölyesinin ise, tüm enstrümanları içerdiğini, her yaştan insana hizmet vereceğini ve il genelinde kurulacak korolara da öncülük edebileceğini belirtti. Robotik atölyesinin her yaştan öğrenciye hizmet edeceğini ve bu sayede ülke genelinde yapılan yarışmalara katılabileceklerini bildiren Akdoğan, dünyada popüler olarak kullanılan bütün robot setlerinin atölyede mevcut olduğunu söyledi. 

AstroSTEM Atölyenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Akdoğan, "Standart sistem yaklaşım ile astronomiyi bir araya getiren bir model uygulandı. buatölyemizde öğrencilerimiz standart fen bilimleri deneylerinin yanında, temin etmiş olduğumuz artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik bilgisayarları ile üç boyutlu olarak mühendislik, mekanik, anatomi gibi alanlarda incelemlerini ve deneylerini yapabilecekler. Yine temin etmiş olduğumuz mikroskoplarla d akıllı tahta bağlantısı üzerinden bütün sınıf aynı anda herhangi bir şeyi gözlemleme ve deneyleme imkanına sahip olacaklar. Bütünüyle bakıldığında Türkiye'de eşsiz bir atölye oldu" dedi.

Programa Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sorumlusu Zeynel Abidin Öztürk, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulmecit Silsüpür, Proje Koordinatörleri Hüseyin Akdoğan ve Samet Yavuz Terzi ile basın mensupları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gada 3 yıl önce

1 trilyon gibi durmuyor burası, halı, kanepe, raf, sünger. Bunları 10 milyara alırdık. Çarçur olmuş paralar vah vah.

Avatar
Gurbet 3 yıl önce

Vatana millete hayrı dokunan buna vesile olan herkesten Allah razı olsun. Her sey çocuklarımız ve onların geleceği için. Elinize emeğinize sağlık. Gönülden tebrik ederim. Allah devlete zeval vermesin.