Bayburt'ta yeni öğrenci yurdu hizmete girdi, peki barınma sorunu biter mi?

Bayburt'ta bin 650 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu hizmet vermeye başladı.

Bayburt'ta yeni öğrenci yurdu hizmete girdi, peki barınma sorunu biter mi?

Bayburt Postası - Eylül ayında üniversite öğrencilerinin barınma sorunları ile gündem olan Bayburt'ta, işi yüklenen müteahhitin yoğun gayreti ile ihalede belirtilen iş bitirme tarihinin aylar öncesinden yurt binası hizmet vermeye başlamış oldu. 

Bin 650 kişilik yurt binası ile birlikte Bayburt'ta KYK'ya ait yurtların kişi kapasitesi 4 bin 694'e yükseldi.

Barınma sorunu biter mi?

15 bin öğrenci kapasitesi bulunan Bayburt'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK'nın sağladığı barınma hizmeti öğrenci sayısının 3'te 1 oranına bile ulaşmamışken, barınma sorunun her eylül ayında yeniden gündeme geleceği öngörülüyor.

Öğrenci sayısı kadar KYK yurt kapasitesi bulunduran kentlerde yaşanmayan barınma sorunu, Bayburt'un her yeni eğitim-öğretim sezonu başında yüzleşeceği bir sorun olarak gündeme geleceğe benziyor. 

Bayburt Üniversitesi'nin öğrenci sayısı arrtıkça daha büyük bir sorun haline gelecek olan konuyla ilgili yapılacak tek şey, öğrenci sayısının en az yüzde 75'i kadar KYK yurdu inşa etmek. 

Önceki yıllarda öğrenci-kent planlaması yapılırken, tüm uyarılara rağmen baskın çıkan apart işletmeleri ise, sadece KYK'dan alınan hizmetten memnun olmayan öğrencilerin tercihi olmalı. 

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Barınma Sorunu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.