Bayburt'ta  "Telafide Ben De Varım" Programı Uygulanmaya Başlandı 

Bayburt'ta öğretmenler gözetiminde "Telafide Ben de Varım" programı uygulanmaya başlandı.

Bayburt'ta  "Telafide Ben De Varım" Programı Uygulanmaya Başlandı 

Bayburt Postası - Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocukların fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla Bayburt'ta da öğretmenler gözetiminde "Telafide Ben de Varım" programı başladı. 

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, bu  projenin öğrencilerin okula bağlı kalarak, okuldan uzaklaşmadan pandemi sürecindeki kopukluğun giderilmesi açısından önemli olduğunu söyledi. 

Karakaşoğlu kültür, sanat, sportif, akademik etkinliklerin yaz döneminde devam edeceğini vurgulayarak, okullarda yapılacak olan "Telafide Ben de Varım" programına veliler ve öğrencilerin katılım göstermelerini istedi. 

Karakaşoğlu, öğrencilerin eğlenerek öğrendiklerini ifade ederek, "Çocuklarımızın 18 Haziran, 2 Temmuz tarihleri arasında eğitimi devam ediyor, bu eğitim daha çok sportif ve sosyal alanda bir eğitim. Çocuklarımız eğlenerek öğrenme faaliyeti içerisinde  oluyorlar. 5 Temmuz tarihinden itibaren okullarımızda  telafi eğitimi adını verdiğimiz "Telafide Ben De Varım" programı başlayacak. Bu süre içerisinde çocuklarımızın okullara ısınması, öğretmenleriyle buluşması ve çocuklarımızın sosyal ve sportif alanda daha çok gelişiminin sağlanmasını amaçlıyoruz" dedi. 

Program içerisindeki eğitimlerin çocuklar üzerindeki etkilerine değinen Karakaşoğlu, "Bu telafi eğitimi boyunca çocuklarımız okuldaki gruplarıyla birlikte, öğretmenleriyle birlikte çeşitli etkinlikler yapacaklar. Yüzme, basketbol, doğa yürüyüşü, müze gezileri gibi birçok etkinlik içerisinde olacaklar. Bu süreç içerisinde daha çok çocuklarımızın sosyal ve sportif yönünü gelistirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.