Bayburt'ta "Tarihte ve Günümüzde Türk Kadını" konferansı

Bayburt Üniversitesi'nce "Tarihte ve Günümüzde Türk Kadını" konulu konferans düzenlendi.

Bayburt'ta "Tarihte ve Günümüzde Türk Kadını" konferansı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi'nce "Tarihte ve Günümüzde Türk Kadını" konulu konferans düzenlendi.

Üniversitenin Kadın ve Aile Sorunları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi (BUKAM) tarafından organize edilen konferansa, İstanbul Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sazak konuşmacı olarak katıldı.

Sazak, toplumun ve devletin çekirdeği olan Türk aile yapısını anlamadan Türk kadınının tam olarak anlaşılmasının mümkün olmayacağını belirterek, "Türk aile yapısı devletinde çekirdek modelidir. Türk ailesinde karı-koca, devlette de hakan ve hatun hukuk açısından birbirleriyle eşittir." dedi.

Türk kadınının tarih boyunca erkeğe özdeş ve ailenin tamamlayıcı unsuru olduğunu ifade eden Sazak, kadının toplumsal hayat ve yönetimde her zaman etkin konumda olduğunu kaydetti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'ndaki konferansa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, BUKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sevim Akgül, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GADA 6 yıl önce

BUKAM idarecileri daha üretken olmalı.