Bayburt'ta Prof. Dr. Aziz Sancar II. MATFEN Bilim Olimpiyatları Sınavı

Bayburt Fen Lisesi'nde, özellikle Matematik ve Fen Bilimleri alanında ilgisi olan öğrencilerin motivasyonlarının artırılması, olimpiyatlara hazırlanılması, bilgilendirilmesine katkı sağlamak amacıyla Prof. Dr. Aziz Sancar MATFEN Bilim Olimpiyatı sınavı yapıldı.

Bayburt'ta Prof. Dr. Aziz Sancar II. MATFEN Bilim Olimpiyatları Sınavı

Bayburt Postası - 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 2.'si düzenlenen sınava 10 ortaokuldan 3’er öğrenci katıldı.

Yarışmada biriciliği Aydıntepe Şehit Erdal Eraslan Ortaokulu'nu Muhammet Ali Memiş ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Taha Yasin Eren, ikinciliği Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Musab Kaan Ünlü, Aydıntepe Şehit Erdal Eraslan Ortaokulu'ndan Bengisu Şimşek kazandı. 

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ve okul müdürlerinin ödüllerini Bayburt Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hakan Tomar ile Bayburt Fen Lisesi Müdürü Ali Şahin verdi. 

Milli Eğitim Müdürü Tomar, törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ülke için bir değer olduğunu, daha çok Aziz Sancar'ların yetişmesi için de Fen Liselerinin önemine değindi. Tomar, yarışmanın düzenlenmesinde emeği olan eğitimciler ile dereceye giren öğrencileri kutladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2 yıl önce

Eski bir Aydıntepe İlçe Kütüphane çalışanı olarak, Muhammed Ali ve Bengisu kardeşlerimi ve Taha Yasin ile Musab Kaan kardeşlerimi de tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.