Bayburt'ta 'Minik Eller Sanatla Buluştu'

Bayburt Halk Eğitim Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel 'Minik Eller Sanatla Buluşuyor' etkinliği düzenlendi. 

Bayburt'ta 'Minik Eller Sanatla Buluştu'

Bayburt Postası - İlkokul öğrencilerine geri dönüşüm ve sıfır atık bilincini oluşturmak amacıyla oluşturulan etkinlikte çocuklar, geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış birbirinden güzel ve ilginç oyuncaklarla tanıştılar. Yeni oyuncak yapımı ile ilgili bilgi ve becerileri usta öğreticilerden öğrenerek oyuncak yaptılar. Bu oyuncaklar 23 Nisan hediyesi olarak çocuklara verildi. 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdurrahman Algan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan ’’Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" projelerine büyük önem verdiklerini, ahşap atölyesinde kullanılmış olan sehpa, sandık, dolap ve ev eşyalarının boyanıp geri dönüşüme kazandırıldığını aktardı. Algan, giyim atölyesinde kullanılmış kumaşlardan çanta ev aksesuarlar yapılmakta olduğunu, takı atölyesinde ise çeşitli takılar ve hediyelik eşyalar yapıldığını belirtti. 

Kursiyerler ve hocalarının çalışmaları sonucunda oluşan Geri Dönüşüm Kütüphanesi'ne de değinen Abdurrahman Algan, ayrıca okullarda Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık konuları ile ilgili kurslar açtıklarını dile getirerek, Minik Eller Sanatla Buluşuyor etkinliğinin de bu kursların bir parçası olduğunu kaydetti.

Algan, Halk eğitim falliyetlerinden bahsettiği konuşmasında, bu eğitim sezonunda 6500 kursiyere eğitim verildiğini, 1700'e yakın kişinin ise açık öğretim okullarından faydalandığını belirtti.   

Etkinlik katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.