Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesi, 3 Avrupa e-Twinning projesi yürütüyor

Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesi, 3 Avrupa e-Twinning projesi yürütülüyor.

Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesi, 3 Avrupa e-Twinning projesi yürütüyor

Bayburt Postası - Kültürel değerler ve kültür konusu üzerine olan 2 proje ile öğrenciler kültürlerini tanıtırken, aynı zamanda çeşitli web 2.0 araçları kullanıyorlar.

Öğrencilerin teknolojik yeterliliklerini geliştiren proje sayesinde farklı ülkelerden öğrenciler çevrim içi çalışarak, hem İngilizceyi kullanıp İngilizce yeteneklerini geliştirirken, hem de dil öğrenme isteği ve farkındalıkları oluşuyor. Yapılan etkinliklerde öğrenciler ortak çalışmalarla sanal müze oluşturuyor ve ortak şiir yazıyorlar, kültürel kıyafetleri, yemekleri, festival ve törenleri tanıtıyorlar.

Üçüncü projede ise medya okuryazarlığı konusu çalışılıyor. Öğrenciler bu projede karışık ülke takımlarıyla dijital sınıflar oluşturuyor, yaptıkları çalışmaları beyin fırtınası etkinlikleri ile pekiştiriyorlar. Çeşitli web 2.0 araçları kullanarak sık kullanılan sosyal medya hakkında bilinen yanlışları sunuyor ve doğru kullanımını da göstermek amaçlı sunu yarışmaları yapıyorlar. Telif hakkı ve güvenli internet kullanımı toplantılarına katılıp internet etiği hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hakan Tomar, Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Tuba Akıllı'nın kurucu olarak yürüttüğü projelerde emeği olan herkese teşekkür ederek, başarılar diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.