'Bayburt Mentor Programı' hayata geçti

Bayburtlu bir avuç genç geleceğimiz için çabalıyor. Usanmadan, yorulmadan, büyük bir enerjiyle...

'Bayburt Mentor Programı' hayata geçti
Şimdiye kadar ilk defa Bayburt ile alakalı bir mentorluk programına imza atıldı.

Programda Bayburtlu veya Bayburt'tan bir şekilde yolu geçmiş üç kuşağı (lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, üniversite mezunları) ortak bir program çatısı altında toplamayı hedefliyorlardı ve ilk yıllarında güzel neticeler elde ettiler.

Proje danışmanlığını Dr. Rıza Kadılar, genel koordinatörlüğü Nidanur Baştürk’ün yaptığı programın ilk dönemi organizasyon ekibinde bulunan 12 parlak gencin çabaları ile tamamlandı. İlk dönem lise grubu koordinatörlüğünü Ayşenur Polat, üniversite grubu koordinatörlüğünü ise Fahriye Kaymaz üstlendi.

Sinem Ayaz Akaslan / Bayburt Postası

"Bayburt Mentor Programı” bu dönem 20 kişilik organizasyon ekibi ile hazırlıklarına başladı ve ikinci dönem kayıtları açıldı.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayı ile lise grubu için pilot okul Bayburt Fen Lisesi’nde başlatılan program bu yıl Bayburt’taki üç liseden başvuru alacak.

Lise ve üniversite okuyan öğrencilerin kendilerini tanıma, farklı/yeni bakış açıları ile yaşam deneyimi kazanmaları, bireysel farkındalığın, özgüven ve cesaretlerinin artması akabinde buna bağlı olarak kendi kararlarını alabilme, iş/kişisel hayatta becerilerinin gelişimleri hedeflenmektedir.

İlk projenin ardından gelen değerlendirme verilerine biraz göz atarsak;

Programa ilk sene 83 gönüllü katılım sağlamış. Ankete katılanların %91’i programı başarılı bulmuştur. Katılımcıların büyük bir kısmı mentoru ile iyi iletişim kurduğunu ifade etmiş. Bayburt Mentor Programına katılanların %64’ü ise ilk defa bir gönüllülük projesinde yer almış.

Çekingenliğe sahip olan üniversite öğrencileri, hedeflerine ulaşırken bu programın kendilerine vizyon kattığını görülmüştür.

Program sonucunda mentor (akıl hocası/danışılan) ve mentinin (danışan) karşılıklı olarak fayda sağladığı ve bakış açılarının genişlediği, mentinin sorunlarının çözülebilmesi için özgüvenlerinin mentor tarafından arttırılmak için desteklendiği belirlenmiştir.

Peki “Bayburt Mentor Programı nedir?” biraz da onu konuşalım.

Bayburt'ta okuyan lise öğrencileri, Bayburt ortak paydası altında olan üniversite öğrencileri ve mezunlarını gönüllülük esası ile buluşturmayı amaçlayan bir mentorluk programıdır.

Kayıtlar online olarak yapılmaktadır. Eşleştirme mentilerin ilgi, istek ve beklentilerine göre gizlilik esasına dayanarak programın güçlü koordinasyon ekibi tarafından sağlanmaktadır.

Kayıt aşamasından sonra eşleşmeniz durumunda programa dair online bilgilendirme ve eğitim toplantılarına katılıyorsunuz. Ardından eşleştirildiğiniz kişi ile Aralık 2020- Haziran 2021 tarihleri arasında toplam 7 görüşme olacak şekilde ayda bir kez yüz yüze veya online görüntülü görüşme yapıyorsunuz.

Sabırlı, azimli, öğrenmeye açık, bilginin ışığında ilerleyen, eleştirilere ve geri bildirimlere açık olan geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimize başarılarının devamını diliyor ve programa katkı sağlayan ekibe ve gönüllülere ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Geleceğimiz olan ve bilginin ışığında ilerleyen bir avuç gencimize destek olmak için tamamıyla gönüllülük esasıyla ilerleyen mentorluk programı tanıtım kitapçığı ve başvuru formlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://linktr.ee/Bayburtmentorprogrami


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 3 yıl önce

Sinem ayaz okullarada yardım yapmıştı Bayburt için çalışıyor tebrikler