Bayburt ile Gürcistan üniversiteleri arasında iş birliği

Bayburt Üniversitesi ile Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesi (TSU) ve İlia Devlet Üniversitesi (İSU) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bayburt ile Gürcistan üniversiteleri arasında iş birliği
Bayburt Postası - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen imza törenine, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesi Rektörü Giorgi Şervaşidze, Ilia Devlet Üniversitesi Rektörü Giga Zedania ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Selçuk Kürşat Koca katıldı.
Protokole göre, öğrenci ve öğretim elemanlarının değişimini öngören "Mevlana Öğrenci Değişim Programı" ve "Karşılıklı Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı" hayata geçirildi.

İmzalanan protokol ile üniversiteler arasındaki stratejik iş birliği ve kültürel paylaşım artırılacak.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Özelikle inşaat mühendisliği, gıda mühendisliği alanlarında bu iki üniversitemizle önemli çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

İki üniversite ile bilimsel alanda etkili iş birliği yapabileceklerine inandığını dile getiren Coşkun, "İnşallah Gürcistan'da bilime katkı açısından üniversitemiz ile buradaki üniversite güzel şeyler yapacaklar." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.