'Bayburt'a Güzel Sanatlar Fakültesi yakışır'

Bayburt Üniversitesi'ne rektör ataması için başvuruların yapıldığı dönemde, Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan sürpriz bir müjde içeren teklif geldi... İşte detaylar..

'Bayburt'a Güzel Sanatlar Fakültesi yakışır'
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi'ne rektör ataması için başvuruların yapıldığı dönemde, Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan sürpriz bir müjde içeren teklif geldi. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve yatırımcılar ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Bakan Ağbal, Bayburt Üniversitesi’ne Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yakışacağını söyleyerek, "Bu konuda kendileri müracaatta bulunsunlar, ben de YÖK nezdinde gerekli girişimlerde bulunayım" teklifinde bulundu. 



Bakan Ağbal, konu ile ilgili şunları söyledi:  

“Bayburt'a ilk geldiğim tarihte de söylemiştim. Bana göre en önemli alan üniversitemiz ve üniversitenin büyütülmesi konusu. Kendimize bir hedef koyduk. Dedik ki 2019’a geldiğinde Bayburt Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 15 bin olacak. Aydıntepe ve Demirözü’nde meslek yüksekokulları açtık. Bugün geldiğimiz noktada Bayburt’un ilçelerinde meslek yüksekokullarımız var. Bölüm sayılarını da ilçelerimizde artırdık. Yeni kurduğumuz fakültelerle Bayburt merkezindeki öğrenci sayısını da artırdık.
  
Rektör hocamızla konuştuk ve Bayburt’a Güzel Sanatlar Fakültesi yakışır dedik. Bayburt’ta bu fakültenin olması gerekir. Bu konuda kendileri müracaatta bulunsunlar, ben de YÖK nezdinde gerekli girişimlerde bulunayım. Özellikle tarihi, kültürü bu kadar zengin bir yerde mutlaka bir güzel sanatlar fakültesinin olması gerekiyor.

Bu anlamda üniversitemizin kampüsünü genişlettik. Bayburt içindeki askeri kışla alanını boşaltıyoruz. Üniversitemiz o alanı da inşallah alacak. O konuyla ilgili bütün işlemler tamamlandı, protokoller yapıldı. Dolayısıyla Bayburt Üniversitesi çok geniş bir kampüse sahip olmuş olacak. Bu açıdan Bayburt Üniversitesi gerek yerleşkeleriyle, gerek artan öğretim üyesi ve öğrenci sayısıyla, gerekse yeni açılan bölüm ve fakülteleriyle hem Bayburt’a hem de bölgeye önemli hizmetler yapacak."

Bakan Ağbal daha sonra söz alan yatırımcıları dinledi. Yatırımcıların, özellikle alüminyum döküm gibi alanlarda, iyi eğitim görmüş eleman taleplerinin olması üzerine Bakan Ağbal sözü Bayburt Üniveritesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a verdi. Rektör Coşkun, üniversiteye ihtiyaç duyulan alanla ilgili bilgiler sunulması durumunda, o alanla ilgili gerekli görülen bölümlerin açılabileceğini ve yeterli kalifiye personelin yetiştirilip hazır edilebileceğini söyledi. Coşkun, bu elemanların en az iki yıllık bir bölümden mezun olmaları durumunu da göz önüne alarak, böyle bir ihtiyacın bir an önce kendilerine bildirilmesi gerektiğini de ekledi.

Bayburt Üniversitesi Rektör Adaylığı Müracaatları Başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bayburt Üniversitesi için rektör ataması yapılacağını açıklayarak, başvuruların 6-13 Şubat tarihleri arasında yapılacağını belirtti. Bayburt Üniversitesi için rektör aday adayları 6 Şubat - 13 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabilecek. Ayrıca [email protected] adresine elektronik posta yoluyla da müracaatlar gerçekleştirilebilecek.

Yükseköğretim Kurulundan yayımlanan duyuru şöyle;

“18.06.2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası hükümlerine göre “Bayburt Üniversitesi” ne rektör ataması yapılacaktır. ilgilenenler 06.02.2017 tarihinden 13.02.2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde;

- “Profesör” olarak en az üç yıl görev yapmış olması,

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması,
Rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması,şartları aranacak.

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir Devlet veya Vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değil. Başvuru dilekçesiyle birlikte aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalı.”

Not: Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, ” [email protected]” adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
duşunur69 7 yıl önce

güzellerin bol olduğu,manevi sanatkarların meydanda cirit oynadığı bayburtuma her şeyin en güzeli,sanatın en alası tabikide yakışır.bayburtuma 33 öğretim üyesinden 120 cıkaran demirozu yolu üzerine yeni bir şehir kurun bayburt üniversitesini coşturan selcuk coşkun yakışır.

Avatar
Yasin 7 yıl önce

Bayburtta sanat mı var da fakülte açıyorsunuz.

Avatar
Gürsel KARAPINAR 7 yıl önce

Güzel sanatlar fakültesi, 2017 yılını en güzel ilk haberi diye bilirim...
Güzel sanatlar lisesi de yakışır..Emeği geçenlere teşekkür ediyorum...