Akademisyenlerin o bildirisine tepki

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademik özgürlüğün, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemeyeceğini belirtti.

Akademisyenlerin o bildirisine tepki
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademik özgürlüğün, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemeyeceğini belirtti.

Coşkun, yaptığı yazılı bir açıklamayla, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine tepki gösterdi.

Kendilerini bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanının, Türkiye Cumhuriyeti'ni, vatandaşlarını açlığa ve susuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla, anayasal ve uluslararası hukuku ihmal etmekle, taammüden kıyım ve katliam yapmakla suçladığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Bu bildiri, imzalayan öğretim elemanlarının kanaatlerini ifade etmekte olup Türk yükseköğretim sisteminde çalışmakta olan 150 binden fazla akademisyenin görüşlerini asla ifade etmemektedir. Akademik özgürlük, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemez. Akademik özgürlüklere saygı duyan hiçbir demokratik ülke, ayrılıkçı teröre desteği ve kendi güvenliğine saldırıyı meşru göremez. Milletimize karşı olan borcumuzun ödenemez olduğu bilinci içinde, ülkemizin bilim ve teknoloji üretimine katkı yapmak ve yükseköğretim vermekle görevli üniversitemizin çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini, her türlü tehdidi, büyük bir özgüven içinde bertaraf edecek kapasitede olduğunu ifade etmek isteriz."

Anahtar Kelimeler:
Selçuk Coşkun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.